Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Producători din judeţ şi din localitatea Kaynardja la Ziua Recoltei de la Valu lui Traian

ro

17 Oct, 2012 02:56 2082 Marime text
Valu_Florin_Mitroi.jpgValu lui Traian organizează în acest week-end cea de-a IX-a ediţie a Zilei Recoltei. Atât producătorii bulgari cât şi cei români sunt pregătiţi să ofere produse de bună calitate, la preţuri mici.

Producătorii din întreg judeţul dar şi din localitatea Kaynardja din Bulgaria vor participa la Ziua Recoltei de la Valu lui Traian. Evenimentul va avea loc duminică, 21 octombrie, de la ora 12.00, şi se va desfăşura în cadrul pieţei agroalimentare din Valu lui Traian care îşi va deschide porţile cu această ocazie. Bulgarii vor reveni şi-n acest an la Ziua Recoltei pentru a-şi promova produsele autohtone. Ca şi anul trecut ei îi vor încânta pe localnicii din Valu cu fructe, murături şi alte specialităţi pentru iarnă dar şi cu delicioasele dulciuri.

Muzica va răsuna în piaţa agroalimentară!

Consiliul Local Valu lui Traian şi primarul Florin Mitroi îi aşteptată pe toţi localnicii să participe la evenimentul ce marchează închiderea sezonului agricol. Cu menţionam anterior, cu această ocazie va fi inaugurată şi piaţa agroalimentară din Valu lui Traian construită cu fonduri europene. Potrivit primarului, banii pentru construirea şi dotarea pieţei agroalimentare provin prin Programul de Cooperare Transfrontalieră 2007-2013 pentru graniţa România - Bulgaria şi sunt în sumă totală de 1,4 milioane de euro, din care 140.000 de lei reprezintă contribuţia Consiliului Local Valu lui Traian. Manifestările dedicate acestei zile vor începe la ora 12.00 cu sfinţirea pieţei agroalimentare. Momentul inaugural va fi cinstit cum se cuvine. Primăria îi va invita pe localnici la o masă frăţească ce se va desfăşura în incinta pieţei. Pe tot parcursul zilei de duminică muzica va răsuna în piaţa agroalimentară, atmosfera urmând a fi întreţinută de solişti dobrogeni de renume precum Cristi Proca, Liliana Mitrana, Cristi Motoi, Mariana Scupra şi Constantin Ciocan.

Primarul Florin Mitroi a precizat că a trimis invitaţii de participare Primăriei Constanţa şi Consiliului Judeţean. De asemenea, senatorul Alexandru Mazăre, care reprezintă Colegiul Uninominal numărul 7 din care face parte şi localitatea Valu lui Traian, este aşteptat să vină la eveniment. Primarul estimează că la sărbătoare vor fi prezenţi peste 2.000 de localnici.

Piaţa agroalimentară în care se va desfăşura Ziua Recoltei este construită la standarde europene fiind prevăzută cu tarabe, un punct farmaceutic, o carmangerie, o cofetărie, un magazin mixt, un punct de comercializare a laptelui şi a brânzei, o pescărie dar şi o cafenea. Până la această dată au rămas neînchiriate cafeneaua şi punctul de comercializare a laptelui. Pescăria, în schimb, va fi administrată de partenerii bulgari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii