Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul general al României, Augustin Lazăr – „De ce trebuie ei graţiaţi?”

ro

19 Jan, 2017 19:15 3198 Marime text
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a desfiinţat proiectele graţierii şi modificării Codului Penal şi de Procedura Penală.
 
Într-un interviu acordat ziare.com, Augustin Lazăr a declarat că ieri, la CSM, a aflat despre existenţa celor două proiecte de OUG. „Şi am rămas surprins în contextul în care graţierile colective sunt dispuse prin lege organică, iar noi am aflat de un proiect de OUG. Nu am înţeles bine urgenţa unui asemenea demers şi cu atât mai puţin lipsa de transparenţă”, a spus Augustin Lazăr.
 
Potrivit sursei citate, procurorul general al României  a precizat că „trebuie să vedem ce fac şi alţii în UE. În state precum Franţa există un grad de ocupare de 200% şi nu au luat astfel de măsuri pripite, în care să dispună graţierea nu numai a celor încarceraţi, ci şi a unora sancţionaţi cu suspendare. De ce trebuie ei graţiaţi? Ca interes public nu există o explicaţie raţională. Putem identifica o explicaţie ascunsă în spatele proiectelor cu notă de fundamentare politicoasă, oficială”, a mai spus, în cadrul interviului, Augustin Lazăr.
 

„Ca magistrat, eu nu pot spune că aceste acte normative au fost date în considerarea interesului lui X sau Y dintre persoanele inculpate sau condamnate”, a mai spus procurorul general al României.

„Există o categorie de persoane dintre cele privilegiate conform proiectului în considerarea căreia cred că a fost gândit actul normativ: parlamentari, primari, consilieri locali şi judeţeni, directori, foşti miniştri care au comis infracţiuni. În loc să înfrunte cu demnitate situaţia, fac un grup de interese pentru a-şi promova un act de clemenţă”, a mai declarat Augustin Lazăr. 



Sursa foto: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii