Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Decebal Făgădău și prefectul George Niculescu, întâlnire de lucru cu investitorii de pe litoralul Mării Negre (galerie foto)

ro

28 May, 2020 19:55 1910 Marime text
  • Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța și George Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța, au avut astăzi o întâlnire de lucru cu investitorii de pe litoralul Mării Negre în vederea pregătirii pentru momentul în care situația sanitară va permite redeschiderea activității.
 
Emil-Răzvan PÎRJOL, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism:

“Toată lumea este conștientă de faptul că trebuie să ne mișcăm și să facem ceva pentru turism. În momentul de față avem cea mai predictibilă dată, 1 iunie. Cei care stabilesc normele sunt Ministerul Sănătății și Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Rugămintea către decidenți, inclusiv către cei de la nivel European, a fost ca prin măsurile pe care le gândesc factorii responsabili pentru securitatea sanitară, să nu ne îndepărteze fundamental de la scopul nostru principal: bunăstarea clientului și modul în care poate să își desfășoare activitatea operatorul economic.”

 
Decebal FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanța:

“Avem în sală oameni care își sacrifică timpul pentru familie, averea personală, de la agenții, operatori, proprietari de hoteluri, structuri de cazare, alimentație publică, la organizatori de evenimente sau proprietari de cluburi. Am încercat să aduc la acest dialog reprezentanți ai tuturor tipurilor de afaceri din zona Constanța-Mamaia. Voi începe cu o întrebare: când vin măsurile? Pentru că autoritatea locală vrea să vină în complementaritatea acestora.“
 

Cei care activează în domeniul turismului și-au manifestat îngrijorarea față de lipsa unei strategii și a regulilor ce ar trebui respectate odată cu redeschiderea activității.
 
Nicolae BUCOVALĂ, Organizația Patronală Mamaia-Constanţa:


“Turistul nu este zero în PIB. Suntem cetățenii acestei țări. Trebuie să elaborați norme și pentru turiști, și pentru noi. Ne-a ajuns cuțitul la os. Aveți o strategie la această oră?”

 
De asemenea, hotelierii au venit cu mai multe propuneri pentru redeschiderea activității pe perioada  pandemiei globale SARS-CoV-2:

“Cred că pentru niciunul dintre noi nu ar fi vreo problemă ca pe toată perioada sezonului estival să găzduim în hotel un medic, asumându-ne cheltuielile, un cadru medical calificat care să evalueze situațiiile ce pot să apară”, Paul MĂRĂȘOIU, proprietar hotel stațiunea Mamaia. 

 
Și prefectul județului Constanța, George Sergiu NICULESCU, a făcut scurte declarații:
“Domnul secretar de stat a făcut un tur al litoralului. Ne-am plimbat puțin și am văzut în ce stadiu este stațiunea Mamaia, pregătită să primească turiști odată cu deschiderea sezonului estival.”

La discuții au luat parte și Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, Anca Nedea-Pavel din partea Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, Cătălin Țibuleac, președintele  Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, precum și peste 60 de reprezentanți ai hotelierilor, agențiilor de turism, cluburilor și agenți economici de pe litoral, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii