Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței, Vergil Chițac ”În această bătălie suntem împreună și fiecare dintre noi contează”

ro

15 Nov, 2020 10:08 2184 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța a precizat că, în contextul epidemiologic actual, nu trebuie ignorate sau bagatelizate măsurile elementare, de abecedar.  

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, li s-a adresat constănțenilor prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, în contextul pandemiei de coronavirus.

Dragii mei constănțeni,

Situația epidemiologică s-a înrăutățit în orașul nostru. Capacitatea unităților medicale specializate din municipiu care gestionează cazurile confirmate (unitățile medicale și cele suport) de a face față acestei crize scade constant. Presiunea asupra sistemului sanitar este în continuă creștere. Personalul medical luptă cu boala ca pe front.

Frontul trebuie să fie însă al tuturor. În această bătălie suntem împreună și fiecare dintre noi contează. De modul în care noi ne protejăm aplicând măsurile cunoscute de protecție depinde sănătatea tuturor.

Nu trebuie ignorate sau bagatelizate măsurile elementare, de abecedar: spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor, aplicarea măsurilor elementare și constante de igienă individuală și colectivă, precum și a celor de igienizare a spațiilor și suprafețelor, purtarea măștii de protecție în mod corect (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, evitarea expunerii inutile și a spațiilor aglomerate, menţinerea distanţei fizice de minimum 1,5 metri între Dvs. în spațiile publice sau la muncă etc.

Aceste reguli simple ne țin în viață. Aceste măsuri reduc semnificativ riscul expunerii și al contaminării.

Nu ieșiți din case decât pentru urgențe. Lucrați de la domiciliu acolo unde posibil. Evitați deplasările inutile. Ascultați și aplicați sfaturile medicilor. Fiți prudenți în spațiul public, acolo unde vulnerabilitățile sporesc. Respectați cu strictețe regulile de carantinare sau de izolare la domiciliu, acolo și când este cazul (persoanele care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, persoanele care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2 și, respectiv, persoanele confirmate cu noul coronavirus și externate). Respectați cu strictețe interdicțiile actuale: interdicția de circulație în interiorul localității pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00 etc. Amânați pentru momente mai prielnice sărbătoririle, aniversările, petrecerile în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Permanentizarea ratei de incidență cumulată pentru ultimele două săptămâni duce la ipoteza că se poate prelungi pentru mai mult timp scenariul 3 de funcţionare pentru unităţile de învăţământ din municipiu.

Criza actuală mă obligă totodată să nu exclud, dacă situația se va degrada în continuare până la nivelul unei linii roșii critice, posibilitatea impunerii unor măsuri speciale de carantină pentru întregul municipiu.



Mă adresez Dumneavoastră nu pentru a vă îngrijora mai mult, ci pentru a conștientiza și preveni.

Suntem în stare de alertă cu toții, autorități și cetățeni. Alerta presupune în prim rând grijă, protecție, responsabilitate și reguli.

Nu avem motive de panică, ci de protecție. Sănătarea fiecăruia dintre noi contează, sănătatea fiecăruia dintre noi dă liniște și încredere sănătății tuturor.

Sunt convins că vom depăși și această criză, așa cum am depășit, împreună, la nivel local și național, multe din crizele anterioare.
Mă gândesc la voi cu multă grijă și vă solicit încă o dată, cu claritate și căldură, respectarea cu strictețe a măsurilor impuse și comunicate de autorități.

Sănătate maximă tuturor!, a fost mesajul lui Vergil Chițac. 


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii