Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Municipiului Constanța distribuie gratuit 30 de mii de pubele galbene pentru colectarea selectivă

ro

18 Aug, 2020 16:34 1658 Marime text
Primăria Municipiului Constanța distribuie gratuit 30 de mii de pubele galbene pentru colectarea selectivă către constănțenii care locuiesc la case.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: “Numai împreună putem asigura un mediu curat, sănătos și civilizat în orașul nostru”.

Primele sute de recipiente galbene, pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal au ajuns astăzi către constănțenii ce locuiesc la casele din cartierul Poarta 6, iar rând pe rând, toate cele 30 de mii de pubele vor fi distribuite în toate cartierele orașului nostru.

“Mulțumim Primăriei Constanța și domnului primar Decebal Făgădău pentru această inițiativă. Aceste pubele ne sunt foarte utile, până acum foloseam sacii galbeni dar aceste recipiente ne sunt de mare ajutor pentru că sunt mult mai încăpătoare. Noi separăm deșeurile reciclabile încă de când ne-au fost distribuiți sacii galbeni. Suntem foarte mulțumiți”, au declarat locuitorii care au intrat astăzi în posesia containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile.

Primăria Municipiului Constanța înlocuiește astfel sacul galben ce era oferit până acum și încurajează toți locuitorii orașului să separe deșeurile menajere de cele reciclabile.

Distribuirea gratuită a celor 30 de mii de pubele completează astfel cele aproximativ 900 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile amplasate de Primăria Municipiului Constanța la cele 400 de platforme de pe raza municipiului.
 
Colectarea selectivă începe de acasă! Deșeurile reciclabile sunt adunate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii