Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna va construi un cămin pentru persoane vârstnice. Unde va fi amplasat și cât va costa (document)

ro

06 Dec, 2021 00:00 1992 Marime text
  • UAT Cumpăna dorește să implementeze un proiect care va veni în sprijinul celor mai în vârstă
  • Este vorba de construirea unui cămin pentru persoane vârstnice în localitatea din județul Constanța
  • Primăria a depus la APM Constanța documentația care va duce la elaborarea studiului de fezabilitate și continuare demersurilor pentru implementarea proiectului
 
Primăria comunei Cumpăna a depus la Administrația pentru Protecția Mediului Constanța documentația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construire și dotare cămin rezidențial pentru persoane vârstnice.
 
Căminul ar urma să fie amplasat în zona Parc Verde 2, lot 22+88, beneficiar fiind UAT Comuna Cumpăna. Documentul a fost elaborat în luna noiembrie a anului curent. Se propune construirea unei clădiri de înălțime joasă, cu sistem structural obișnuit, care să se armonizeze funcțional-estetic cu vecinătatea și cadrul general al UAT, proporționată conform temei și așteptărilor beneficiarului, cu finisaje exterioare și interioare moderne de bună calitate, configurație adecvată destinației, echipamente moderne și dotări conform normelor și standarelor actuale, respectând totodată limitările și cadrul reglementat din punct de vedere al amenajării teritoriului.
 
Suprafața construită ar urma să fie de 1.258 mp, suprafața totală a terenului fiind de 2.532 mp, clădirea urmând să aibă un regim de înălțime P+2E.
 
Obiectivul propus adresează necesități în câmpul serviciilor sociale la nivelul local, într-un domeniu(al îngrijirii persoanelor vârstnice) care în prezent duce lipsă de mijloace de satisfacere a cererii din cauza unei infrastructuri care se dezvoltă într-un ritm în care nu se poate acoperi nevoia de spații specializate pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile vârstnice. Pe termen mediu și lung, luând în considerare atât creșterea speranței de viață cât și a procesului natural de îmbătrânire, precum și standardele de îngrijire la nivelul comunității europene, se preconizează că funcțiunea propusă este justificată din punct de vedere a necesității sale pe termen de lungă durată.
 
Valoarea estimate a proiectului se ridică la 26.085.000 lei, iar perioada de execuție este de 36 de luni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna – „A fi român este o cinste - pentru că în sângele nostru pulsează o istorie”


CNAIR a depus documentația la Mediu pentru Nodul Rutier Cumpăna A4-DN 39E

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii