Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna se implică în proiectul „Împreună învingem tuberculoza” (galerie foto)

ro

20 Aug, 2013 00:00 2443 Marime text
Primăria Cumpăna se îngrijeşte de sănătatea locuitorilor. În acest sens, a răspuns prompt Societăţii Studenţilor la Medicină din Bucureşti, care au demarat acţiunea - Caravana de informare despre tuberculoză în zona rurală, din cadrul proiectului „Împreună învingem tuberculoza”.

Acţiunea a fost susţinută de Fondul Global de Luptă Împotriva Tuberculozei, Malariei şi HIV/SIDA. „Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate în patru localităţi constănţene: Cumpăna, 23 August, Limanu şi Techirghiol. Prin această campanie de informare vrem să explicăm cât mai multor oameni din zonele rurale care sunt simptomele tuberculozei”, a declarat Daniela Ilaşcu, coordonatorul proiectului „Împreună învingem tuberculoză”. Ieri, în sala de conferinţe a Primăriei Cumpăna a avut loc această acţiune de informare, la care au luat parte zeci de locuitori ai comunei. Cei prezenţi au aflat care sunt simptomele bolii, ce trebuie să facă atunci când tusea durează mai mult de trei săptămâni, când au febră, când scad brusc în greutate şi când au transpiraţii nocturne.

„Tuberculoza rămâne o preocupare publică gravă pentru România, care are mii de noi cazuri raportate în fiecare an. Provocarea soluţionării acestei probleme este sporită şi de diagnosticarea târzie şi de numărul insuficient de pacienţi care finalizează tratamentul. Există numeroase motive pentru care această situaţie apare, inclusiv o înţelegere insuficientă a TB în rândul populaţiei cu risc şi lipsa accesului la îngrijirea medicală. Proiectul «Împreună învingem Tuberculoza» desfăşurat în cadrul Societăţii Studenţilor la Medicină din Bucureşti are ca scop informarea populaţiei despre efectele şi pericolele tuberculozei. Campania se desfăşoară pe tot parcursul anului: lunar, când se organizează Caravane de Informare şi Educare a populaţiei din mediul rural  în cadrul cărora au loc discuţii, prezentări de film şi în jurul datei de 24 Martie - Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei - când se organizează mese rotunde şi conferinţe cu specialişti în domeniu”, a mai explicat Daniela Ilaşcu. Ieri, locuitorii comunei Cumpăna au primit şi pliante care conţin informaţii despre această maladie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii