Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța oferă sume de bani seniorilor Constanței. Ce condiții trebuiesc îndeplinite

ro

27 Oct, 2021 09:29 10882 Marime text
  • Primăria Constanța îi sărbătorește pe vârstnicii Constanței de la lună la lună. Municipalitatea îi răsplătește pentru contribuția adusă la clădirea orașului. Astfel că, seniorii care împlinesc 80, 90, 100 de ani și cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie sunt răsplătiți de administrația locală care le oferă, prin mandat postal, o sumă de bani.
 
În această lună, vor fi celebrați 159 de vârstnici.
 
Răsplata constă în 300 de lei seniorilor trecuți de 80 de ani, 500 de lei celor de 90 de ani, 1.000 de lei celor care au împlinit 100 de ani și 300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol.
 
În comunicatul oficial al Primăriei Municipiului Constanța, veți găsi și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a intra în posesia sumelor de bani:
 

„Seniorii Constanței care împlinesc 80, 90, 100 de ani și cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie sunt celebrați lună de lună de Primăria Constanța. În acest fel, municipalitatea îi răsplătește pentru contribuția adusă la clădirea orașului nostru. 
 
Luna aceasta, 159 de vârstnici vor primi acasă, prin mandat poștal, sumele oferite de administrația locală.
 
Primăria Constanța le oferă locuitorilor ei care au împlinit aceste venerabile vârste următoarele sume: 300 de lei seniorilor trecuți de 80 de ani, 500 de lei celor de 90 de ani, 1.000 de lei celor care au împlinit 100 de ani și 300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol.
 
Pentru a intra în posesia sumelor, constănțenii care se încadrează în criteriile amintite trebuie să trimită pe adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro sau folosind aplicația https://cereri.primaria-constanta.ro/ următoarele documente:
 
- cerere tip;


-copie conform cu originalul a certificatului de naștere;

-copie conform cu originalul a cărții de identitate;

- copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie - pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie.

 
Documentele se pot depune și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08.30-16.30, iar în ziua de joi între orele 08.30 - 18.30. Potrivit noilor prevederi legale, accesul în sediile instituțiilor publice este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.
 
Pentru relații suplimentare, Centrul de Informare Cetățeni va fi apelat la nr. de tel 0241/485.527.
 
Atenție! Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.”


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii