Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa, obligată de Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor să reia licitaţia pentru paza bunurilor

ro

07 Nov, 2019 00:00 1985 Marime text
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a luat o decizie prin care obligă Primăria Constanţa să remedieze documentaţia de atribuire în cazul unei proceduri având ca obiect achiziţia serviciului de asigurare a integrităţii bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa.
 
Totodată, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, municipalitatea trebuie să stabilească o nouă dată de depunere a ofertelor, cu respectarea prevederilor art. 153 din Legea nr. 98/2016. Decizia CNSC survine după ce societatea SC X Guard Security System SRL a depus contestaţia nr. 2914/14.10.2019.
 
Societatea reprezentată legal prin Valentin Târnavu, în calitate de administrator, a contestat documentaţia de atribuire, elaborată de Municipiul Constanţa, în cadrul procedurii de licitaţie deschisă, organizată în vederea încheierii unui acord-cadru având ca obiect „Achiziţia serviciului de asigurare a integrităţii bunurilor publice şi private aparţinând municipiul Constanţa” şi a solicitat: „Suspendarea procedurii de atribuire până la soluţionarea cauzei, în conformitate cu prevederile art. 22 alin. (1) din Legea nr. 101/2016;
 
- obligarea autorităţii contractante la modificarea secţiunii IV.2.2) din anunţul de participare nr. CN1015613/02.10.2019, prin prelungirea termenului de depunere a ofertelor cu cel puţin 10 zile de la data publicării în SICAP a modificărilor documentaţiei de atribuire sau data de suspendării în SICAP a procedurii de atribuire de către autoritatea contractantă sau, în ipoteza, respingerii contestaţiei, data soluţionării contestaţiei de către Consiliu şi a comunicării deciziei CNSC către părţi, oricare dintre aceste date este ultima din punct de vedere cronologic şi pe cale de consecinţă, publicarea unei erate la anunţul de participare nr. CN1015613/02.10.2019, privind noul termen de depunere a ofertelor;
 
- obligarea autorităţii contractante la modificarea clauzelor nelegale din documentaţia de atribuire astfel încât documentaţia de atribuire să fie pusă în concordanţă cu legislaţia”.
 
Pentru aceste motive, în baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţia formulată de SC X Guard Security System SRL, în contradictoriu cu Municipiul Constanţa, în calitate de autoritate contractantă.
 

SC X Guard Security System SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Fondator şi unic asociat al X Guard Security System SRL din Tunari, este Cristian Victor Popa, în timp ce administrator este Daniela Ţone. X Guard Security System SRL este denumirea fostei societăţi Gold Guard Security SRL din Glina, care a mai câştigat contracte de pază şi la Transelectrica şi la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
 
Citeşte şi:
 
Serviciul de pază a bunurilor municipiului Constanţa, scos la licitaţie. Peste 13 milioane de euro, suma pusă la bătaie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii