Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima misiune de evacuare medicală a detașamentului românesc dislocat în Mali

ro

29 Oct, 2019 19:40 1275 Marime text
 
Militarii români aflați în Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA) au executat marți, 29 octombrie, prima misiune reală de evacuare medicală în teatrul de operații.
 
Echipajele celor două elicoptere IAR 330 L-RM, unul configurat pentru evacuare medicală și un al doilea cu rol de sprijin, s-au mobilizat în vederea evacuării unui militar ONU aflat în misiune de patrulare și care intrase în șoc termic din cauza temperaturilor ridicate.
 
Pe timpul deplasării cu aeronava, pacientul a fost asistat de echipa medicală formată dintr-un medic și doi asistenți medicali cu competențe de evacuare medicală și asistare a pacienților. După aterizarea aeronavei, pacientul a fost preluat de către ambulanța din cadrul spitalului ROL 1 german pentru continuarea tratamentului și supraveghere.
 
Din luna octombrie, România contribuie la eforturile internaționale de menținere a păcii cu un detașament al Forțelor Aeriene format din 120 de militari și patru elicoptere IAR-330 L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).
 
Începând de marți, 29 octombrie, detașamentul „Carpathian Pumas” a atins capabilitatea de operare deplină și poate executa, sub comanda ONU, toată gama de misiuni, în conformitate cu mandatul MINUSMA.

Sursă foto: MApN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii