Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea furturilor din genți/poșete/buzunare și traficului de persoane. Recomandările polițiștilor constănțeni

ro

18 Aug, 2020 14:14 1602 Marime text
  • Activități preventive, desfășurate de polițiști
În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P. Constanța s-au deplasat în piața Ovidiu și în zona Cazino, unde au inițiat o serie de discuții cu cetățenii privind furturile din autoturisme, furturile din genți/poșete/buzunare și traficul de persoane.

Astfel, au fost prezentate cauzele care duc la apariția acestor genuri de fapte, modurile de operare cel mai frecvent folosite, dar și bunurile susceptibile a fi sustrase.

De asemenea, polițiștii i-au sfătuit pe cetățeni să evite locurile aglomerate deoarece acestea favorizează apariția furturilor din genți/poșete/buzunare și i-au instruit cu privire la modurile în care ar trebui să-și țină bunurile de valoare sub supraveghere, pentru a nu avea parte de evenimente neplăcute.

Pentru a preveni furturile din buzunare/genți/poșete, polițiștii recomandă:

- Poziționați poșeta/geanta în fața dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp și un element fix atunci când circulați cu transportul în comun;

- Nu purtați portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor sau în cele laterale ale hainelor;

- Dacă transportați obiecte de valoare mare sau sume considerabile de bani, evitați deplasarea cu mijloacele de transport în comun!

- Când stați la rând pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuit;

- Țineți întotdeauna geanta/poșeta/borseta în față, protejând-o cu mâna.


Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului și Programul local Litoral 2020.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii