Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:12 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presiune scăzută a apei la robinetele locuitorilor din Lumina şi Năvodari din cauza unor lucrări RAJA

ro

02 Mar, 2017 20:26 1110 Marime text
In jurul orei 18,30, echipele de interventie au reusit remedierea avariei de pe conducta cu diametrul de 600 mm. Imediat, s-au facut manevrele de vane necesare si s-a reluat furnizarea apei pe acest tronson. In aceasta situatie, abonatii din Corbu si zona de Est a orasului Navodari vor avea apa la robinete incepand cu ora 22,00. In ceea ce priveste lucrarile de montare a vanei si de inlocuire a unui tronson din magistrala de 1.000 mm ce pleaca de la statia de tratare si pompare Palas din municipiul Constanta, interventiile au fost finalizate in jurul orei 19,30.

Avand in vedere lungimea conductei, de peste 20 Km, dar si diametrul acesteia, perioada de timp necesara pentru umplerea ei si intrarea ei in presiune este de aproximativ 8 ore. In aceste conditii, abonatii din Lumina si orasul Navodari, mai putin zona de Est a localitatii, vor avea apa la presiuni normale la robinete spre dimineata zilei 03 martie 2017. 

Reprezentanţii SC RAJA SA îşi cer scuze fata de abonatii afectati, dar lucrarile de reabilitare/reparatii de la conducta de 1.000 mm, au fost mult ingreunate de faptul ca in urma decopertarii zonei, s-a constatat necesitatea inlocuirii unui tronson de 8 metri, si nu 4 metri cat fusese estimat initial. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii