Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele României, Klaus Iohannis, întrevedere cu Mathias Cormann, Secretar General al OCDE

ro

28 Jan, 2022 16:09 939 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, 28 ianuarie 2022, la Palatul Cotroceni, pe Mathias Cormann, Secretar General al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează la București, la invitația părții române.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele României a salutat decizia recentă a Consiliului OCDE pe tema extinderii Organizației, care deschide calea începerii negocierilor de aderare a țării noastre la OCDE, și a mulțumit Secretarului General și statelor membre pentru susținerea arătată.

„Președintele Klaus Iohannis a apreciat că vizita Secretarului General în România, prima de la anunțarea acestei decizii, reprezintă un mesaj politic cert de recunoaștere a eforturilor și angajamentului țării noastre în acest proces de modernizare și consolidare. 

Președintele României a arătat, de asemenea, că decizia Consiliului OCDE constituie un moment istoric așteptat de partea română, care confirmă angajamentele țării noastre în sfera principiilor democrației, economiei de piață și multilateralismului. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că aderarea cât mai rapidă la OCDE constituie o prioritate pentru România.

În cadrul discuțiilor, a fost reliefată cooperarea de durată dintre România și OCDE. În context, Președintele României a reconfirmat obiectivul de continuare a colaborării strânse cu structurile Organizației, pentru implementarea reformelor necesare și promovarea unei dezvoltări economice sustenabile pentru România. Printre domeniile de interes, Președintele Klaus Iohannis a evocat excelenta colaborare cu OCDE în sfera educației, exprimând încrederea dezvoltării pe mai departe a cooperării pe acest palier important, în cadrul proiectului „România Educată” - se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.


La rândul său, Secretarul General Mathias Cormann a felicitat România pentru decizia favorabilă vizând deschiderea negocierilor de aderare, arătând că țara noastră se numără printre cei mai activi parteneri ai Organizației. Totodată,  în perspectiva aderării la OCDE, Secretarul General Mathias Cormann a exprimat disponibilitatea Organizației de a sprijini partea română în atingerea obiectivelor stabilite, de consolidare instituțională și de dezvoltare economică și socială.

Sursa foto: Administrația Prezidențială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii