Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu, prezenți la Constanța. Ce s-a discutat

ro

07 May, 2021 00:00 1271 Marime text
  • Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au fost prezenți la Constanța, ieri, 6 mai
  • Premierul s-a întâlnit cu reprezentanții HoReCa, iar Președintele României a vizitat Spitalul Militar Constanța
  • Cîțu a vorbit de relaxarea restricțiilor și propunerile primite de la reprezentanții industriei HoReCa

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Constanța, fiind prezent la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanţa. Totodată, Florin Cîțu, premierul României a avut o întâlnire ieri dimineață cu reprezentanții HoReCa pentru a discuta de relaxarea restricțiilor pe litoral. Astăzi are loc întâlnirea comitetului interministerial pentru a se pune la punct ce măsuri ar putea fi luate în cele două etape deja discutate (1 iunie și 1 august)


„Avem susținerea industriei pentru campania de vaccinare”

Florin Cîțu a fost întâmpinat pe treptele Instituției Prefectului Constanța de prefectul Silviu Coșa, primarul Vergil Chițac, președintele CJC, Mihai Lupu, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă și de către Septimiu Bourceanu. După o oră și jumătate de discuții cu reprezentanții HoReCa, Florin Cîțu a declarat că „Au venit cateva soluții foarte inovative. Avem susținerea industriei pentru campania de vaccinare. Am vorbit de propuneri pentru Comitetul ministerial de mâine (n.r. astăzi), care vizează industria turismului. Unele sunt prezentate în spaţiul public - să putem fi pe plajă fără mască, în restaurant cu capacitate maximă în anumite condiţii. Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune pe care le punem în discuţia comitetului interministeriel”, a adăugat acesta. 

Premierul a mai spus ca se dorește renunțarea la mască pe litoral. Acesta a mai anunţat 2 etape de relaxare a măsurilor - prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august.

Întrebat despre oferirea de sume de bani pentru vaccinare, cum fac alte ţări, premierul a transmis că: „Am văzut că există soluţii cam pste tot în lume. Eu cred că cea mai bună soluţie este ceea ce oferim noi: refenirea la o viaţă normală. Asta vrem cu toții. Este uşor să aloci bani de la buget. Am alocat bani de la buget pentru a impulsiona medicii de familie şi nu a funcţionat foarte bine până acum”.


Vom avea Neversea?

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, dacă Neversea şi Untold vor putea ava loc în acest an şi a afirmat: ”Eu aşa sper şi eu aşa vreau, dar ele nu cred că pot avea loc de la 1 iunie, cred că este vorba despre o fază ulterioară. Când vorbim despre aceste evenimente mari ar trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”.


Klaus Iohannis – „ Am renunţat, practic, la toată birocraţia”

Președintele a declarat că România stă „extraordinar de bine" în ceea ce priveşte campania de vaccinare anti-COVID-19, arătând că joi urma să se depăşească numărul de 100.000 de persoane imunizate într-o zi, fiind vorba de un record.

„Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare, în altă parte lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce pur şi simplu la vaccinare", a spus Klaus Iohannis, după ce a efectuat vizita la centrul de imunizare anti-COVID de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu" din Constanţa, unde în această perioadă are loc maratonul vaccinării.

„Am intrat, realmente, într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise nonstop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur şi simplu, prezenta şi se vaccinează. Am renunţat, practic, la toată birocraţia şi începând din această săptămână, din sfârşitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localităţile din toată ţara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunţ prealabil, fără înscriere pe platformă, oricine se poate prezenta direct la centru şi se poate vaccina. Suntem în situaţia foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă", a maispus Iohannis.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii