Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare a unor militari pentru misiunile din Afganistan

ro

05 Feb, 2018 17:17 9318 Marime text
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi, decretele de decorare a unor cadre militare.
 
Astfel, în semn de recunoștință și apreciere a profesionalismului, curajului și spiritului de sacrificiu dovedite în executarea unei misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan, în timpul căreia au fost răniți, președintele României a conferit Medalia Națională „Serviciul Credincios” clasa a-III-a, cu însemn de război, pentru militari, caporalilor clasa a III-a Buzea T. Ionel și Toma Gh. Ionel.
 
De asemenea, în semn de recunoștință și apreciere a profesionalismului demonstrat în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan, Președintele Klaus Iohannis a conferit:

Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, sublocotenentului Mechno Ş. Claudiu;
Medalia „Bărbăție și Credință” clasa I, cu însemn de război, pentru militari, plutonierului major Alexe D. Costel și sergentului major Păltinuş S. Daniel;
Medalia „Bărbăție și Credință” clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari, caporalul clasa a III-a Vlăsceanu N. Iulian-Cătălin. 

Reamintim că trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi în 15 septembrie 2017, în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate.
Unul dintre ei, grav rănit, a murit după câteva ore, la spital.

Potrivit MApN, caporalul Mădălin Stoica (foto) avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al MApN din anul 2002.

În acelaşi incident au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma.

Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii