Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul paroh al unui lăcaș de cult de la Dorna-Arini, amendat în urma unei slujbe religioase oficiate de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (video)

ro

11 Jul, 2020 15:08 2382 Marime text

• Preotul paroh, sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat, la un lăcaș de cult din Dorna-Arini (județul Suceava), Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, iar, după cum se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, preotul paroh al așezământului de cult a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pentru organizarea defectuoasă a activității.      

Urmare a apariției în spațiul public a unor imagini video postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului și care surprind o slujbă oficiată de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la o biserica din localitatea Dorna Arini, jud. Suceava, a fost constituită și deplasată la fața locului o echipă mixtă formată din polițiști și personal DSP Suceava.

Polițiștii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 08/09.07.2020 între orele 23.30-02.30. A participat un sobor de preoți din Constanța și IPS Teodosie și preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat cca. 45-50 de enoriași. Deși sunt amplasate afisaje privind obligativitatea respectării distanțării sociale și portul măștii de protecție, aceste măsuri nu au fost  organizate eficient de administrația lăcașului de cult.

Pentru acest motiv, preotul paroh al așezământului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activității. Totodată, polițiștii continuă verificările și în funcție de rezultatele obținute vor fi dispuse și alte măsuri sancționatorii, a informat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.




Sursa foto și video: Facebook (Arhiepiscopia Tomisului)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii