Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul militar Dragoş Ciobanu a primit rangul bisericesc de Iconom Stavrofor

ro

11 Nov, 2019 17:30 2714 Marime text
Ieri, 10 noiembrie 2019, la Biserica Militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități, cu Hramurile Sf. Teodor Tiron și Sf. Nectarie din Constanta, a avut loc slujba și ceremonia militara, de dezvelire și sfințire a Monumentului Eroilor căzuți după revoluție în teatrele militare de război.

Pe monument sunt trecuți cei 30 de eroi, care s-au jertfit pentru țară și pentru pacea noastră. Totodată, a fost dezvelită și placa de marmură, ce atestă că Biserica a fost declarată  Biserica Militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități.     

Astăzi, 11 noiembrie 2019, a fost serbată  ziua militarilor veterani și pentru că preotul militar Dragoș Ciobanu, de la Batalionul 341 Infanterie Topraisar "Rechinii Albi", are trei misiuni în teatrele de operații, la propunerea Asociației Militarilor Veterani și veteranilor cu dizabilități Sucursala Constanţa, IPS Teodosie i-a oferit rangul bisericesc de Iconom Stavrofor, cel mai înalt rang pentru preoții mireni. 

Alături de conducerea Sucursalei Constanta a AMVVD, a fost prezentă și conducerea centrală prin persoana domnului președinte Marius Apostol și a delegației. 

Ceremonia a avut loc cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului, Garnizoana Constanța și Comenduirea de Garnizoană Constanța, Grupării mobile de Jandarmi Constanta, Batalionului 341 Topraisar "Rechinii Albi", Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti, Asociatia Dobrogea Unită, Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Constanța. Au participat reprezentanți ai: Ancmrr Constanta, Liga Maiștrilor Militari de Marină, Școala de Maiștrii de Marină.

Sursă foto: AMVVD Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii