Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Tudose, despre masterplanul pe turism Va trebui să fim suportul din biotopul turistic, cu ce înseamnă drumuri, infrastructură

ro

18 Jul, 2017 22:18 1640 Marime text
Premierul Mihai Tudose a declarat, azi, că autoritățile la nivel central, dar și local vor trebui prin măsurile și conduita adoptate să fie "suportul din biotopul turistic", în ceea ce privește infrastructura de transport, fiscalitate, relație a administrației locale cu operatorii turistici și strategii de promovare în domeniu a României.

"De ieri este în dezbatere publică masterplanul pe turism, masterplan care va trebui să răspundă întrebării: ce face statul pentru investitorii din turism? Fiindcă nu investește statul în turismul efectiv, în facilități de cazare. Noi va trebui să fim suportul din biotopul turistic, cu ce înseamnă drumuri, cu infrastructură, cu o administrație locală, prietenoasă și care lucrează împreună cu operatorii din turism, cu ce înseamnă fiscalitate pentru turism, cu niște măsuri mai agresive de promovare a potențialului României, cu o strategie clară pe turismul balnear, fiindcă România este campioană în Europa pe această zonă. Sunt o mulțime de proiecte care, încet-încet, vor fi puse în practică", a declarat premierul, la finalul unei întrevederi de lucru cu reprezentanții patronatului din turism desfășurată la Mamaia.

Tudose a adăugat că este nevoie pentru ca România să atragă turiștii din state mari să fie stabilite legături de călătorie directe, dând exemplu în acest sens agrearea reluării unei curse aviatice cu partea chineză.
 
"Săptămâna trecută am vorbit cu o țară foarte mare și frumoasă, China, despre reluarea legăturilor directe cu avionul. Ne dorim turiști din zone foarte mari, foarte mulți, însă nu avem cursă de avion directă. Și am avut un răspuns favorabil, un răspuns optimist despre reluarea acelei curse. Nu vorbim de investițiile mari, de reactoarele 3 și 4, vorbim de lucruri simple, de o legătură aviatică între China și România. Vi se pare că e poveste? Nu e o poveste, și-o doresc și ei, ne-o dorim și noi și am convenit că o facem cât de curând posibil", a afirmat premierul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii