Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. Primele două proceduri chirurgicale de implant de valvă aortică Sutureless

ro

14 Mar, 2022 14:39 1480 Marime text
Premieră la Spitalul Carol Davila, Sursa foto: Facebook/ MApN
  • Premieră în Spitalul Militar Central "Carol Davila" – proceduri chirurgicale de implant de valva aortica Sutureless.


La începutul acestei luni, s-au efectuat, în premieră pentru sistemul medico-militar românesc, primele două proceduri chirurgicale de implant de valva aortică Sutureless.

În prezent, pe baza noilor tehnologii medicale, intervenţiile chirurgicale cardiovasculare se realizează prin procedee tot mai moderne, care reduc considerabil trauma, durerea postoperatorie şi riscul de infecţii.

Acest tip de valva reduce timpul de ischemie miocardica și de circulație extracorporeală, factori extrem de importanți în desfășurarea intervențiilor chirurgicale pe cord. Din acest motiv, sunt indicate pacienților cu riscuri mai mari, vârsta crescută, status biologic precar sau intervenții chirurgicale complexe, cu grad ridicat de risc pentru pacient.

Intervențiile chirurgicale au fost efectuate fără incidente, pacienții fiind externați, în stare bună, după câteva zile.

Echipa Secției Chirurgie cardiovasculară va continua eforturile de implementare a celor mai noi tehnici si proceduri cardio-chirurgicale, aplicate la nivel internațional, odată cu achiziționarea dispozitivelor moderne si inovatoare, pentru a menține conexiunile Spitalul ui Militar cu chirurgia cardiacă europeană actuală.

Sursa foto: facebook/ MApN (Daniela Gheorghe) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii