Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru început de an şcolar la Ovidiu Scupra vorbeşte despre două proiecte importante pentru Educaţie

ro

13 Aug, 2013 00:00 2142 Marime text
Unităţile de învăţământ şi grădiniţele din Ovidiu şi din cele două sate aferente, Poiana şi Culmea, au demarat lucrările de igienizare, de reparare şi de zugrăvire a sălilor de clasă, holurilor, cancelariilor şi a grupurilor sanitare. Fondurile pentru aceste lucrări sunt asigurate fără probleme de către autoritatea locală, afirmă primarul George Scupra. „Sumele de bani există, acestea au fost prevăzute în proiecţia bugetară de la începutul anului”, a explicat, ieri, edilul.

Pregătirile pentru începutul de an şcolar sunt la această dată în toi, astfel încât în toamnă liceenii, elevii şi prichindeii să înceapă cursurile în cele mai bune condiţii. O preocupare a primarului George Scupra o reprezintă, zilele acestea, şi înfiinţarea unei noi grupe cu program prelungit în cadrul Grădiniţei Licurici din Ovidiu. Dacă anul trecut a funcţionat o singură astfel de grupă, începând din această toamnă, în urma solicitărilor primite din partea părinţilor, îşi vor desfăşura activitatea două clase cu program prelungit. „În acest moment am făcut comanda pentru pătuţuri”, menţiona, ieri, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
Planuri pentru o şcoală şi o grădiniţă nouă

Pe masa de lucru a administraţiei locale se află două proiecte importante pentru Educaţie şi necesare pentru oraşul Ovidiu, ce cunoaşte o dezvoltare rapidă. Cele două proiecte privesc construirea unei grădiniţe cu program prelungit, dar şi a unei şcoli cu clasele I-VIII. În cazul grădiniţei, aşa cum precizam anterior, autoritatea locală a apelat la o soluţie de moment, cea privind înfiinţarea celor două grupe cu orar prelungit. În privinţa unei noi instituţii de învăţământ, cu siguranţă, se vor face demersuri pe viitor. „Oraşul Ovidiu s-a dezvoltat foarte mult. În ultimii ani foarte mulţi cetăţeni au venit aici dinspre oraş şi şi-au construit case. Avem nevoie de o şcoală nouă întrucât suntem deja la limită cu spaţiul necesar”, a declarat edilul.
 
Acoperişul Centrului Cultural, în reparaţii
 
Reabilitarea Centrului Cultural va fi gata până la începerea noului an şcolar. Potrivit primarului George Scupra în maxim două săptămâni se va finaliza renovarea acoperişului clădirii Centrului Cultural, lucrare pentru care a fost prevăzută în buget suma de aproximativ 60.000 lei. Amintim că imobilul, ce adăposteşte Centrul Cultural, a fost construit în urmă cu 15 ani. Iarna trecută reprezentanţii autorităţii locale au constatat că sunt ceva probleme cu acoperişul, în sensul că în clădire se infiltrează apa când plouă, iar pentru a preveni degradarea lui continuă s-a decis repararea acestuia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii