Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov „Pentru noi, drapelul trebuie să fie un simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei“

ro

26 Jun, 2021 16:34 1540 Marime text

  • Prefectul Marcel Ivanov a luat parte la ceremonialul militar dedicat Zilei Drapelului Național, care a avut loc în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea.
  • Acesta a transmis că arborarea tricolorului este, de fiecare dată, un moment emoționant, în care trăim mândria de a aparține națiunii noastre.
Astăzi, prefectul Marcel Ivanov a luat parte la ceremonialul militar dedicat Zilei Drapelului Național, care a avut loc în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov:

„Astăzi sărbătorim unul din simbolurile naţionale care ne definesc, Drapelul Național, simbol al identității, independenței, suveranității și unității noastre naționale. Arborarea tricolorului este, de fiecare dată, un moment emoționant, în care trăim mândria de a aparține națiunii noastre. Pentru noi, drapelul trebuie să fie un simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei.

El evocă trecutul glorios de luptă al bravilor noștri eroi. Să-l cinstim și cu demnitate să-l purtăm în inimă și gând. În numele Instituţiei Prefectului şi al meu personal vă transmit multă sănătate.

La mulți ani tulcenilor și Tricolorului nostru! ”

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită prin Legea 96/1998 și este marcată, în fiecare an, la 26 iunie. Drapelul naţional este unul din cele trei simboluri naţionale ale României, parte a identităţii naţionale, alături de Stema naţională şi Imnul naţional.

Funcţia principală a simbolisticii naţionale de stat – Drapelul, Stema, Imnul – a fost şi rămâne consolidarea națională, mobilizarea şi unirea naţiunii.

Programul manifestărilor a cuprins prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, binecuvântarea și salutul drapelului, înălțarea drapelului României la catarg concomitent cu intonarea imnului național și defilarea gărzii de onoare.

Tot în cadrul evenimentului, dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei ” au desfășurat sub privirile publicului mărețul Tricolor.

Sursa foto: Facebook/ Instituția Prefectului Județul Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii