Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PP-DD pregăteşte o mega-lansare Gheorghe Slabu - „Campania mea se va baza pe cine sunt eu şi ce am de făcut"

ro

21 Nov, 2012 02:43 2128 Marime text
ppdd_1.jpgPreşedintele PP-DD Constanţa şi candidatul Partidului Poporului pe Colegiul 9 Deputaţi, Gheorghe Slabu, a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va duce o campanie paşnică, exprimându-şi nădejdea că oamenii vor alege raţional. „Am mai spus în repetate rânduri, nu vreau să fac comentarii cu privire la contracandidaţii mei. Ce pot să vă spun este că pe Colegiul 9 va fi o luptă corectă şi deschisă şi în niciun caz o luptă negativă. Iar campania mea se va baza pe cine sunt eu şi ce am de făcut", a afirmat Gheorghe Slabu. Candidatul PP-DD pe Colegiul 9 Deputaţi a adăugat că nu le va răspunde contracandidaţilor săi, în cazul în care aceştia vor apela la atacuri murdare. „După o întâlnire electorală sau o dezbatere ne vom strânge colegial mâna", a subliniat Gheorghe Slabu.

Potrivit liderului PP-DD, copiii din Colegiul 9 au avut parte ieri de o surpriză. Micuţii au primit dulciuri şi rechizite, aflând cu această ocazie că, în fiecare an, pe 20 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor.

Astăzi, creştin ortodocşii prăznuiesc Intrarea Maicii Domnului în Biserică, iar singura activitate a PP-DD Constanţa va fi legată de participarea echipei la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Abia mâine, candidaţii PP-DD la alegerile parlamentare vor fi în colegii pentru a împărţi materiale de campanie, flori şi iconiţe cu Intrarea Maicii Domnului în Biserică.

Acţiuni în forţă în preajma votului

Zilele trec, iar data de 9 decembrie, ziua votării, se apropie vertiginos. Gheorghe Slabu a precizat ieri că îşi doreşte ca până pe 9 decembrie să organizeze două acţiuni în forţă la care să participe toţi cei 14 candidaţi ai PP-DD Constanţa la alegerile parlamentare şi la care sunt aşteptaţi toţi constănţenii pentru a le fi expuse platformele electorale. Gheorghe Slabu a precizat că o primă acţiune de acest gen va avea loc în data de 25 noiembrie la Sala Sporturilor. Constănţenii prezenţi vor avea ocazia să-i cunoască pe candidaţii PP-DD dar şi să asiste la un mega-spectacol susţinut de nume sonore ale scenei autohtone. Următoarea acţiune similară este posibil să aibă loc pe 4 sau 5 decembrie, a explicat Gheorghe Slabu.

Diaconescu aşteaptă rezultate bune de la candidaţii PP-DD Constanţa

Gheorghe Slabu a ţinut să precizeze că lansarea candidaţilor pe postul de televiziune OTV de luni seară a fost un succes. „Aseară (n.r. luni seară) am avut o lansare la postul nostru de televiziune OTV. Organizaţia noastră s-a deplasat cu toată artileria grea, cu cei 14 candidaţi, 10 pentru Camera Deputaţilor, 4 pentru Senat. A fost o întâlnire destul de înflăcărată, echipa noastră a fost primită foarte bine, cu încredere deosebită în ea şi în rezultatele pe care le va obţine la alegerile parlamentare", a afirmat Gheorghe Slabu.

Liderul PP-DD a precizat că personal susţine candidatura lui Dan Diaconescu la Târgu Jiu pe Colegiul 8. „El a avut curajul de a-l înfrunta pe prim-ministrul Victor Ponta şi s-a angajat într-o luptă cumplită, zic eu, dar toţi ar fi bine să copiem exemplul lui, să înfruntăm de fiecare dată nişte forţe ale naturii, nu numai oameni slabi, nepregătiţi, şi în conjunctura în care ne confruntăm cu ei să vedem deja că suntem înconjuraţi de rezultate deosebite, de izbânzi", a precizat Gheorghe Slabu adăugând că „domnul Dan Diaconescu va avea o luptă grea în compania domnului ministru".

Vot obligatoriu şi Parlament format pe categorii profesionale

În cadrul conferinţei de presă de ieri a luat cuvântul şi Ion Radu, secretarul executiv judeţean al PP-DD Constanţa. Acesta a prezentat un proiect al Organizaţiei Judeţene a PP-DD Constanţa care a fost bine primit de Dan Diaconescu şi colegii de partid de la Bucureşti, dar şi de candidaţii PP-DD Constanţa la alegerile parlamentare. Acesta priveşte modalitatea formării Parlamentului României pe categorii profesionale, ceea ce presupune printre altele desfiinţarea actualelor colegii şi alegerea a aproximativ 100 de categorii profesionale în interiorul cărora se vor organiza alegeri. Nu în ultimul rând, proiectul prevede că parlamentarii au dreptul la cel mult două mandate. „Ştim foarte bine ce se întâmplă la ora actuală. Nu am nimic cu anumite categorii profesionale, dar ne vom trezi în Parlamentul României cu peste 100-200 de persoane care sunt din aceeaşi profesie.Numai dacă vom trimite în Parlamentul României oameni de specialitate, vom avea parte şi de legi cinstite şi corecte", a precizat Ion Radu. Acesta a ţinut să menţioneze şi că PP-DD Constanţa susţine ideea introducerii votului obligatoriu, aşa cum se întâmplă în Austria, Belgia sau Grecia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii