Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit unor surse Curtea de Conturi a sesizat Parchetul în legătură cu digul de larg din Portul Constanţa

ro

14 Jul, 2014 00:00 1631 Marime text
Potrivit Mediafax, Curtea de Conturi a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în urma unui control afectuat în 2014 la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC). „Concomitent cu demararea procedurii de sesizare a organelor de urmărire penală competente se face valorificarea constatărilor consemnate în actul de control încheiat (...), precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activităţi“, menţionează Curtea de Conturi, fără însă a oferi alte informaţii despre acest caz.
Potrivit unor surse apropiate CNAPMC, controlul ar fi vizat investiţia „Prelungirea digului de larg din Portul Constanţa“. Amintim că Ministerul Transporturilor, prin Corpul de Control, a efectuat, în perioada 27 mai - 11 iunie 2013, un control ce a vizat activitatea CNAPMC. Conform raportului realizat de Corpul de Control, conducerea CNAPMC a încheiat, pe 1 februarie 2013, două contracte păguboase pentru stat privind proiectul „Prelungirea digului de larg din Portul Constanţa“. Unul dintre contracte, în valoare de 420,4 milioane de lei, a fost încheiat cu firma olandeză Van Oord Dredging and Marine Contractors pentru realizarea lucrărilor, în vreme ce al doilea, încheiat cu Royal Haskoning, firmă de asemenea olandeză, se referă la servicii de consultanţă.

Corpul de Control al Ministerului Transporturilor susţinea că ambele acorduri contractuale ar fi fost modificate ulterior adjudecării, în favoarea firmelor olandeze şi în defavoarea statului. Printre persoanele pe care Corpul de Control le considera responsabile pentru deficienţele constatate se numărau Decebal Şerban, fost director general, actual director general adjunct al CNAPMC. Am încercat să aflăm dacă sesizarea Curţii de Conturi are legătură, aşa cum susţin persoane apropiate conducerii CNAPMC, cu acest dig de larg, drept pentru care l-am contactat pe Decebal Şerban, directorul general adjunct al companiei. Acesta nu a răspuns însă la mesajul nostru. În eventualitatea în care o va face, punctul său de vedere va fi ulterior publicat. Amintim că Decebal Şerban este cunoscut drept apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazare, dar mai ales al fostului secretar de stat Valentin Preda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii