Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii, solicitați pentru 270 de incendii în minivacanța de Paște, la nivel național

ro

25 Apr, 2022 13:55 1220 Marime text
Intervenții ale pompierilor, în acest weekend, foto: IGSU

În minivacanța prilejuită de Paște, peste 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
 
Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 4.058 de situații de urgență, iar mare parte din misiunile gestionate de pompieri au constat în  cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenții, ceea ce înseamnă aproape 3.300 de astfel de situații.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 270 de incendii, 17 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum și în alte 472 de misiuni de protejare a comunităților. 
 
În minivacanță, 3.327 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 60 au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.
 
IGSU mai precizează că în acest sfârșit de săptămână au fost înregistrate și câteva cazuri izolate de incendii care au avut drept cauză probabilă lumânările sau candelele aprinse, lăsate nesupravegheate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii