Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițistul din Chirnogeni, cunoscut ca „spaima” infractorilor, a prins un șofer de două ori într-o săptămână după două curse ca în filme

ro

27 Jul, 2021 22:03 51250 Marime text
  • Dragoș Emil Ghiță, șef de post la Postul de Poliție Chirnogeni, este cunoscut ca „spaima” infractorilor.
​Polițistul a povestit cum a urmărit un șofer în trafic, de două ori la distanță de o săptămână. Bărbatul a condus băut și a fost arestat preventiv după o urmărire. Ulterior, acesta s-a suit la volan fără permis și a fost prins după o urmărire în lanul de floarea soarelui.

Dragoș Emil Ghiță, șef de post la Postul de Poliție Chirnogeni, Constanța, ne povestește:

„Luna aceasta, în timp ce mă întorceam de la un caz 112, am trecut pe lângă un autoturism, iar persoana de la volan a avut o tresărire de moment când m-a observat. 
Mi-am amintit faptul că acesta a condus în trecut sub influența băuturilor alcoolice și a provocat un accident cu victime. 

Nu am stat pe gânduri, nu cumva să se întâmple altă nenorocire, cu semnalele acustice și luminoase am pornit în urmărirea lui. Cursa s-a încheiat după aproximativ 500 de metri, blocându-l pe o stradă care se înfunda. 
L-am testat cu aparatul etilotest cu sprijinul colegilor mei, rezultând 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

A fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile. 

La fix o săptămână după acest caz, am primit mai multe informații, că o persoană din localitate conduce fără permis. Culmea, în aceeași zi, când mă deplasam către sediu, în fața mea își face apariția o mașină cu patru ocupanți, care era condusă chiar de cel despre care vă spuneam. 

Am pornit în urmărirea lui, cu semnale acustice și luminoase, dar acesta nu a vrut să oprească, ieșind de pe drumul principal, pe unul de exploatație agricolă. 
Urmărirea a continuat aproximativ 1 km, după care, brusc, a virat în cultura de floarea soarelui. Maximum 50 de metri a mai continuat. 
Nu a mai avut vizibilitate. Datorită culturii de floarea soarelui, parbrizul se spărsese. 


- De ce spun datorită? Parcă m-a sprijinit în această urmărire. Natura ne iubește! 

L-am legitimat și s-a confirmat că acesta nu deține permis de conducere. 
După CFL(cercetare la fața locului), toți au fost conduși la sediul de poliție, pentru întocmirea documentelor, iar, la o verificarea amănunțită, acesta era în perioada de încercare.

A fost reținut pentru 24 de ore, iar, a doua zi, prezentat la judecătoria Mangalia, unde a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Mă mândresc să am o comunitate pe care o veghez și care are încredere în mine pentru orice problemă, iar oamenii care o formează duc o viața în siguranță. 

Pentru asta m-am făcut polițist!”

Pe Dragoș, oamenii din zonă îl consideră „spaima” infractorilor. Nu putem decât să ne bucurăm! , a scris Poliția Română pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Poliția Română

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii