Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au aplicat în ultimele 24 de ore 8.657 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 2,9 milioane lei

ro

25 Jan, 2022 10:24 713 Marime text
În ultimele 24 de ore menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au constituit priorități pentru efectivele MAI. 

Potrivit unui comunicat al MAI, angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la aproximativ 3.800 de misiuni în sprijinul cetățenilor, 2.162 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.644 situații de urgență.

În ultimele 24 de ore au fost semnalate și înregistrate 582 de posibile infracțiuni, dintre care peste 22 % au fost sesizate din oficiu.

„Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, în cursul zilei de ieri, au prins în flagrant 142 de autori de infracțiuni care au săvârșit 139 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 24 de persoane și au fost depistate 5 persoane urmărite național sau internațional.


Polițiștii, în îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, au aplicat 8.657 sancțiuni contravenționale a căror valoare totală depășește 2,9 milioane lei. De asemenea, efectivele de jandarmi au aplicat 522 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 119.000 lei“ - au precizat reprezentanții MAI. 


Conform MAI, polițiștii rutieri au fost prezenți pe arterele de drum cu risc crescut de accidente pentru a asigura fluidizarea circulației și pentru a preveni producerea unor evenimente grave. În ultimele 24 de ore, au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 613 de permise de conducere și au retras 189 de certificate de înmatriculare.

„Pe parcursul intervențiilor efectuate de pompieri au fost salvate 24 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru 1.254 persoane.

Totodată, elicopterele Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate 7 persoane aflate în situații de urgență. La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea a două persoane cu intenții suicidale.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de peste 80.000 de persoane și 29.000 mijloace de transport. Au fost reținute, în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 100.000 de lei“ - au mai precizat reprezentanții MAI.


Centrul Național de Conducere Integrată al MAI monitorizează situația operativă de la nivelul întregii țări pentru dispunerea măsurilor necesare pentru eficientizarea intervențiilor personalului MAI în sprijinul comunităților.

Sursa foto cu rol ilustrativ: IPJ Bistrița Năsăud
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii