Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist, cercetat pentru trafic de influență după a promis promovarea examenului auto

ro

22 Sep, 2020 11:31 1394 Marime text

 
  • Agent de poliție, trimis în judecată pentru trafic de influență.
 
La data de 18.09.2020, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție, angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În cauză, cercetările au fost demarate ca urmare a unui denunț formulat de o persoană, în luna noiembrie 2019, la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița. În urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa și în baza ordonanțelor de delegare emise în cauză, s-a reușit probarea activității infracționale a agentului de poliție, reținându-se faptul că, în luna octombrie 2019, acesta a pretins și a primit de la denunțător suma de 1.400 lei, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Dâmbovița.

În contextual pretinsei influențe, polițistul a promis denunțătorului că îi va determina pe funționarii publici să îndeplinească un act contrar atribuțiunilor de serviciu, asigurându-i astfel promovarea examenului pentru obținerea permisului de conducere auto, proba teoretică. Inculpatul a majorat, ulterior, suma de bani pretinsă și primită inițial, cu încă 300 lei, bani pe care însă denunțătorul a refuzat să îi mai dea.
 

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii