Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Țigări de contrabandă, transportate cu dronele (galerie foto+video)

ro

10 Feb, 2020 15:18 1729 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 13.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, marfă ce a fost trecută ilegal peste frontieră, din Ucraina în România, cu ajutorul a două aparate de zbor de mici dimensiuni, posibil drone.

Duminică, 09 februarie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat pe direcția localității Dabolț, județul Satu Mare, două aparate de zbor de mici dimensiuni, posibil drone, care au traversat frontiera din Ucraina în România.

Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatelor de zbor şi cercetarea zonei, pe aceeaşi direcţie, fiind descoperite în teren două colete cu țigări de proveniență ucraineană. De asemenea, în apropiere a mai fost depistat un cetățean român.

În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma  verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un cetățean român, în vârstă de 44 de ani, având domiciliul în județul Satu Mare.

Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că mai deține o cantitate de țigări la domiciliu, fapt pentru care, cu acordul acestuia, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului și au descoperit o autoutilitară marca Citroen încărcată cu colete cu țigări.

În urma inventarierii tuturor coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 13.275 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 155.300 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Drept urmare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se efectuează verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.


Sursa foto-video: Poliția de Frontieră 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii