Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa vrea candidaţi unici în mai multe localităţi

ro

23 Feb, 2012 00:00 2473 Marime text

cap_9.jpgProximele alegeri locale vor da naştere unor divergenţe de opinie în interiorul USL Constanţa.

Asta pentru că, deşi în cele mai multe cazuri PNL şi PSD vor avea candidaţi comuni, există şi localităţi în care cele două formaţiuni politice intenţionează să-şi nominalizeze candidaţi unici. Cel mai probabil, vor fi luate în calcul scorurile înregistrate de fiecare dintre posibilii candidaţi în sondajele de opinie care au fost deja demarate.

Astfel, în ceea ce îi priveşte pe liberalii constănţeni, surse din interiorul partidului susţin că există câteva primării pentru care PNL intenţionează să-şi desemneze candidaţi unici, şi nu comuni cu social-democraţii. Este vorba despre oraşele Ovidiu şi Cernavodă şi despre municipiul Mangalia.

Pentru moment, numele posibilului candidat liberal la mandatul de primar al Mangaliei nu a fost dezvăluit. În orice caz, va fi interesant de urmărit pe mâna cui va merge PNL-ul, de vreme ce liberalii şi social-democraţii din sudul judeţului au avut, în mandatul 2008 - 2012, o relaţie care a oscilat continuu.

candidati_unici_pnl_-_Gheorghe_Hansa.jpg

La Cernavodă, fostul primar Gheorghe Hânsă ar fi, se pare, decis să prindă o nouă candidatură. Liberalii însă nu sunt siguri că Hânsă e cel mai indicat aspirant la mandatul de edil-şef, chiar dacă în sondaje acesta ar avea un scor de 30%.

Cât despre candidatul la Primăria Ovidiu, liberalii vor să-l nominalizeze pe Ciprian Hanganu, liderul Organizaţiei PNL Ovidiu. Hanganu a fost ales preşedinte al PNL Ovidiu în martie 2010.

Şi la Hârşova există posibilitatea ca PNL să meargă în campania pentru Primărie cu un candidat unic. Previzibil, este vorba despre fostul primar Ionel Chiriţă, care, după primul tur al localelor din 2008 s-a retras din cursă.

Menţionăm că, potrivit declaraţiilor surselor mai sus menţionate, calculele PNL nu sunt bătute în cuie, astfel că aceste planuri pot suferi modificări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii