Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pleacă în Afganistan peste câteva zile. Ieri s-a făcut evaluarea statică. De unde sunt primii militari dislocați în teatrele de operații în 2018

ro

06 Jan, 2018 03:07 15448 Marime text
Ieri, o echipă de evaluare din Comandamentul Forţelor Întrunite, a Componentei Operaţionale Terestre şi din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, a verificat, la sediul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, în cadrul unei evaluări statice, nivelul de pregătire a militarilor din cadrul Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”.

Aceștia urmează să participe la operaţia multinaţională „Resolute Support" în teatrul de operaţii din Afganistan, începând cu luna februarie 2018.

Evaluarea statică, efectuată ieri, reprezintă etapa premergătoare verificării nivelului capacităţii operaţionale a structurii.

Reamintim că la începutul lunii noimebrie abul trecut, în cadrul sesiunii Consiliului Nord-Atlantic, în formatul Resolute Support, incluzând participanţii, contributorii şi beneficiarii acestei misiuni, a avut loc un schimb de opinii pe marginea evoluțiilor situației de securitate din Afganistan și a contribuțiilor aliaților la RSM.

Prezent la eveniment ministrul român al apărării, Mihai Fifor, a salutat rolul NATO şi al RSM pentru securitatea Alianței, Afganistanului, dar şi a comunităţii internaţionale, inclusiv în contextul eforturilor de combatere a terorismului.

„În ceea ce privește misiunea NATO din Afganistan, am subliniat rolul important al României ca un contributor semnificativ cu trupe la RSM, precum şi menţinerea angajamentului pe linia asigurării suportului necesar autorităților de la Kabul în planul stabilizării şi dezvoltării profilului şi capacităţii Forțelor Naționale de Securitate şi Apărare ale Afganistanului. Totodată, am menționat că militarii români vor fi prezenți, alături de aliații noștri, în Afganistan și în anul 2018, respectând toate responsabilitățile asumate la nivel aliat”, a precizat, atunci,  ministrul Mihai Fifor.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale mapn.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii