Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, călcate cu rulotele și autoturismele miilor de turiști veniți în weekend (video)

ro

29 Jun, 2020 17:02 4887 Marime text

•    „Sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar“, au precizat reprezentanții ARBDD.

Vești triste legate de plajele sălbatice, ocrotice prin lege, ce aparțin de Rezervația Biosferei Delta Dunării. Potrivit reprezentanților Administrației Rezervația Biosferei Deltei Dunării, plajele de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației, au fost luate cu asalt de către turiști.
Autoritățile au estimat că în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turiști, cu 3.000 de mașini au fost pe plaja Vadu, 1.700 de turiști, cu 480 de mașini la Corbu, iar pe plaja Midia, 320 de turiști, cu 150 de mașini.

„Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă“, au precizat reprezentanții ARBDD.

Redăm, în continuare, informațiile puse la dispoziție de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării:

Weekend pe plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării!
În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turiști. Astfel, pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8000 de turiști cu 3000 de mașini, pe plaja Corbu, 1700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini.
Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi.
Reamintim că zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare.

Sursa foto și video: pagina de Facebook ARBDD

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii