Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plaja de la Cap Aurora, afectată de furtuna care a măturat ieri seară litoralul românesc

ro

08 Jul, 2020 16:03 1519 Marime text
  • În urma ploilor puternice de ieri, rețeaua de canalizare nu a făcut față și a refulat ape menajere amestecate cu ape pluviale pe plaja de la Cap Aurora
  • Echipele de la Apele Române au acționat încă pentru a aduce plaja la condiții normale de exploatare
În urma ploilor puternice de ieri, rețelele de canalizare nu fac față și refulează ape menajere amestecate cu ape pluviale, susține directorul Direcției Apelor Române Dobrogea Litoral, Bogdan Bola.
Așa s-a întâmplat și ieri la Cap Aurora, unde rețeaua de canalizare nu este dimensionată la parametri optimi, pentru a prelua și debitul de ploaie. Iar din păcate, nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în zonă.
“Din aceste motive, apele menajere și apa pluvială se revarsă pe plajă, provocând crearea de ravene și distrugând profilul litoralului nostru. Am trimis o echipă de inspectori de la Apele Române pentru a verifica, împreună cu reprezentanții RAJA, starea rețelei de canalizare și cum putem să oprim acest fenomen să se mai întâmple în acea zonă.
Vreau să menționez că echipele noastre de au acționat încă de aseară pentru a aduce plaja la condiții normale de exploatare, pentru a nu exista inconveniente pentru operatorul de plajă”, a conchis Bola.
 
foto: ABADL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii