Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pizzerie în Constanţa Francesco Lorin Iordache, unul dintre fiii defunctului Don Pedro, intră în afaceri pe cont propriu

ro

10 Aug, 2015 00:00 8585 Marime text
Acum opt ani, într-o zi de vineri, pe 6 iulie 2007, Petrică Iordache, afacerist-emblemă al Constanţei, cunoscut de un oraş întreg sub numele Don Pedro, a fost văzut ultima dată în viaţă de familie şi de prieteni.

Petrică Iordache a fost găsit mort, într-o dimineaţă de sâmbătă, pe digul de pe plaja Modern, în dreptul restaurantului Zorile. Bărbatul, atunci în vârstă de 53 de ani, zăcea fără suflare între stabilopozi, cu capul sub apă. La câteva luni după moartea sa, soţia şi cei doi fii ai omului de afaceri - Carmen Celestina Iordache, Albert Renato Iordache şi Lorin Francesco Iordache - au intrat în posesia averii deţinute de Don Pedro. Moştenitorii par că au ştiut cum să înmulţească talanţii, fiecare continuând „tradiţia“ familiei cum a putut.
 
Francesco Lorin Iordache, deşi abia a împlinit 24 de ani, este un tânăr antreprenor, firma Lombardi’s Pizzeria & Pasta SRL fiind o afacere personală, şi nu moştenită, înfiinţată anul acesta. Firma, care funcţionează într-un sediu de pe bulevardul Ferdinand nr. 56, în baza contractului de închiriere emis de Lido SRL, a fost înfiinţată în aprilie anul acesta, avându-l ca unic asociat şi administrator pe Francesco Lorin Iordache. Obiectul principal de activitate al firmei este „alte servicii de alimentaţie“. Pe 18 iunie însă, potrivit datelor din Monitorul Oficial, partea a IV-a nr. 400, asociatul unic a decis deschiderea unui punct de lucru secundar în municipiul Constanţa, sectorul de plajă Constanţa II, subsector 6, şi completarea obiectului secundar de activitate cu următoarele coduri CAEN: „activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente“ şi „alte activităţi recreative şi distractive“.
 
Francesco Lorin Iordache, născut pe 19 iulie 1991, în Constanţa, mai este asociat şi în HIG Muntenia SRL, Reno Franci Mobel International SRL, dar şi în Reno Fracni SRL şi Eco Block SRL, radiate. În calitate de administrator apare însă doar în această firmă.
 
Moştenirea lăsată de Petrică Iordache a fost dezbătută chiar în 2007, iar succesorii şi-au intrat în drepturi. Fabrica de BCA de la Basarabi, care, la momentul morţii omului de afaceri, avea datorii de peste 18 miliarde de lei vechi, a fost preluată de soţie şi de cei doi copii. Desigur, ne referim la procentul de 15% pe care Petrică Iordache îl deţinea la SC Eco Block SRL. După cum probabil omul de afaceri a dispus prin testament, cele 15 procente au fost împărţite între cei trei moştenitori, dar nu în mod egal. Partea cea mai mare i-a revenit primului născut, Renato Albert, pe atunci în vârstă de 24 de ani, care a primit 5,626%. Mezinul, Francesco Lorin, care pe atunci avea doar 16 ani, a moştenit 5,624% din procentul de 15%, iar soţia, Carmen Celestina Iordache, numai 3,75%. Deoarece Francesco Lorin Iordache era încă minor, partea sa de moştenire a fost administrată de mama sa până la vârsta majoratului.
 
Cel mai mare număr de acţiuni din fabrică erau deţinute, la momentul dezbaterii succesiunii, de SC Argos SA, patronată de Lucian Lazia, şi de SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firmă al cărei patron este Valentin Ionescu, apropiat al fostului primar Radu Ştefan Mazăre, alături de care este coleg în Dosarul Retrocedărilor. Ambele societăţi deţin 20% din procentul de beneficii şi pierderi.

Ce spun legendele

Petrică Iordache era unul dintre oamenii de afaceri controversaţi din oraş, însă niciodată numele său nu a fost asociat direct cu vreo afacere necurată şi nici nu a făcut obiectul unor anchete ale poliţiei. El avea numeroase afaceri în diverse domenii, de la baruri de noapte, la transporturi, turism, construcţii sau tipografii. Petrică Iordache era singurul constănţean care conducea un Ferrari sau un Lamborghini şi era bun amic cu Radu Mazăre. Se pare că în sâmbăta în care a fost găsit mort fusese invitat la petrecerea ocazionată de ziua fostului primar, care împlinise 39 de ani pe 5 iulie, eveniment la care însă nu a mai ajuns.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii