Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pinguinii, aşteptaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa

ro

06 Sep, 2014 00:00 2617 Marime text
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a realizat, anul acesta, venituri mai mari decât în 2013, a anunţat, ieri, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa, Adrian Bîlbă, directorul complexului. „Am reuşit să facem venituri cu 10% mai mari la Delfinariu şi cu 50% mai mari la Acvariu“.

Adrian Bîlbă a menţionat, de asemenea, că instituţia pe care o conduce a propus CJC o modificare a tarifelor sale în extrasezon, în sensul în care va exista un tarif unic de 10, respectiv 5 lei pentru copii, elevi, studenţi, în vreme ce copiii sub cinci ani vor beneficia de acces gratuit. Astfel, vizitatorii vor avea posibilitatea ca, pentru doar 10 lei, să vadă microrezervaţia, delfinariul, planetariul şi păsările exotice.
În ceea ce priveşte proiectele Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Bîlbă a amintit un proiect european în valoare de aproape 3 milioane de euro, referitor la mărirea bazinului descoperit, şi unul de aproximativ 1 milion de euro, care urmăreşte modificarea sistemului de filtrare şi condiţionare a apei. „Acesta se va derula din această toamnă. În consecinţă, vom avea mai mulţi delfini, prin intrarea într-o organizaţie europeană a delfinologilor, cu care o să ne putem aduce delfini chiar şi gratuit, prin transfer, delfini împrumutaţi. Există un excedent de delfini la nivel european. Noi avem două femele. Suntem în discuţii cu această organizaţie ca să reproducem aceste femele“, a explicat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
Nu în ultimul rând, Adrian Bîlbă a anunţat că este foarte posibil ca, din luna decembrie a acestui an sau din primele luni ale lui 2015, complexul să ofere vizitatorilor săi o surpriză, şi anume pinguini. „Sper să avem pinguini foarte repede, suntem în discuţii foarte avansate“, a subliniat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii