Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 „Majorarea alocaţiei de hrană este o uşurare pentru bolnavi"

ro

10 Jul, 2012 01:23 3572 Marime text
alocatie_Petre_Preda.jpgMinisterul Sănătăţii intenţionează să schimbe valoarea alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice începând cu luna august a acestui an.

Petre Preda, administratorul Arimex Comexim 2000, societatea care asigură hrana pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase, salută iniţiativa ministerului. „Este o uşurare pentru eforturile noastre şi pentru bolnavii care au fost nedreptăţiţi de vechii guvernanţi. De aceea vreau să le mulţumesc celor de la conducere pentru această iniţiativă şi sper ca acest proiect de hotărâre să se materializeze", a declarat Petre Preda, care, din anul 2008 până în prezent, a trimis către Ministerul Sănătăţii patru memorii prin care a cerut actualizarea alocaţiei de hrană a bolnavilor. Recent, Petre Preda a trimis o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, prin care i-a explicat situaţia prin care trec agenţii economici. „În prezent, alocaţia de hrană este de 5,65 lei fără TVA. Din aceştia bani trebuie să le oferim pacienţilor internaţi cele trei mese cu un aport de 2.000 -3.500 de calorii. Cred că am fost unul dintre cei care au reparat această nedreptate. De aceea, este îmbucurător faptul că lucrurile se pun în mişcare şi acest Guvern repară nedreptatea făcută pacienţilor", a mai precizat administratorul societăţii Arimex Comexim 2000.

Revenind la iniţiativa ministerului, precizăm că pe pagina www.ms.ro, la secţiunea transparenţă decizională, a fost publicat proiectul de Hotărâre de Guvern privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice. Baremul privind alocaţiile de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice nu a mai fost modificat din anul 2008, nivelul acestuia situându-se în prezent între 7 şi 13 lei pentru bolnavii adulţi, corespunzător bolilor pentru care sunt internaţi, şi între 1,8 şi 14,5 lei pentru copii, pe categorii de vârstă şi afecţiuni. Având în vedere evoluţia preţurilor la mărfurile alimentare în perioada mai 2008 - februarie 2012, precum şi elementele specifice alimentaţiei în cazul anumitor boli, era necesară actualizarea nivelului alocaţiilor de hrană. Propunerile privind nivelul alocaţiilor de hrană sunt între 9,5 şi 17 lei pentru bolnavii adulţi, corespunzător bolilor pentru care sunt internaţi, şi între 2,5 şi 16 lei pentru copii, pe categorii de vârstă şi afecţiuni. Această creştere se încadrează în bugetele de venituri şi cheltuieli pentru unităţile sanitare. Autorităţile locale care deţin management spitalicesc, prin hotărâri de consiliu, pot creşte baremul stabilit prin Hotărârea de Guvern, dar vor suporta majorările din bugetele proprii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii