Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o mie de obiecte cu caracter arheologic, reținute ca fiind susceptibile a fi bunuri din patrimoniul Serbiei (galerie foto)

ro

10 Dec, 2019 16:19 1094 Marime text

În data de 07.12.2019, orele 19,30 lucrătorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Porţile de Fier I, împreună cu poliţiştii de frontieră, au descoperit nedeclarate și neprezentate la controlul vamal, pe sensul de intrare în țară, 2 cutii de carton închise cu bandă adezivă în care s-au găsit 1.645 buc. diverse obiecte cu caracter arheologic susceptibile a fi bunuri din patrimoniul Serbiei (monede, diverse figurine sau părţi din figurine din ceramică şi metal, inele de diverse forme, ornamente metalice şi altele).

Acestea au fost descoperite  într-o geantă de  voiaj de culoare neagră aflată într-un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter X3, înmatriculat în Austria, condus de un cetăţean sârb.

Bunurile au fost reţinute şi predate Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor  şi vor fi trimise  spre expertizare şi evaluare instituţiilor specializate. Cetăţeanului sârb i s-au întocmit documente premergătoare cercetării penale pentru fapta săvârşită.


Sursa foto: Agenția Națională de Administrare Fiscală și Direcția Generală  a Vămilor 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii