Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 500 de studenţi din ţară, instruiţi din 2011 Programul Internship 2015, lansat de KMG International

ro

28 Jul, 2015 00:00 2004 Marime text
KMG International, prin intermediul companiilor membre ale grupului, a lansat programul Internship 2015, adresat celor aproximativ 100 de studenţi selectaţi să îşi dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră. Programul se derulează în perioada 27 iulie -11 septembrie, în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, deţinute de KMG International.
 
„Programele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar şi pentru comunitatea în care ne desfăşurăm activităţile. Derulate pe cele două platforme industriale, Petromidia şi Vega, programele susţin transferul de know-how de la experţii noştri către tinerii aflaţi la început de carieră. De la lansarea primei ediţii a programului de internship în 2001 până în prezent, peste 550 de studenţi ai universităţilor de profil din ţară au fost instruiţi de specialiştii celor două rafinării, mare parte dintre candidaţi fiind ulterior angajaţi“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăriile Petromidia şi Vega. Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiţi de profesionişti din cadrul companiilor Rompetrol Rafinare, Rominserv, Rompetrol Quality Control şi Midia Marine Terminal pe segmente de business precum producţie, laborator, mentenanţă, vânzări şi marketing, planificare, managementul riscului, siguranţa în muncă. Participanţii provin de la Universitatea „Ovidius” Constanţa şi Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, cu care grupul a dezvoltat parteneriate prin care oferă stagii de practică studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor. Studenţii care participă la programul Internship 2015 (72 pe platforma Petromidia şi 26 în cadrul Rafinăriei Vega) au fost selectaţi în urma unei campanii de recrutare din aproximativ 150 de candidaţi. Pe parcursul acesteia au fost evaluate competenţele tehnice şi cele comportamentale - capacitatea de a lucra în echipă, iniţiativă şi proactivitate, orientare către rezultate şi orientare către client. La finalul programului, specialiştii din cadrul KMG International vor analiza potenţialul de angajare al participanţilor la programul de internship.

În urma programului derulat în 2014, dintre cei peste 90 de studenţi participanţi, 50% au fost angajaţi în cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate. KMG International derulează activităţi pe 12 pieţe principale aflate pe trei continente şi are aproximativ 7.600 de angajaţi la nivel global, dintre care aproape 6.000 în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii