Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 500 de primari de comune din țară participă la a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România

ro

18 Feb, 2018 15:10 2481 Marime text
În perioada 18 – 21 februarie 2018 se va desfășura la București, Hotel Rin Grand, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). Evenimentul va avea un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918, informează un comunicat al ACoR. 
 
Lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României.
 
Deschiderea oficială a celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale - „Centenarul Marii Uniri de la 1918” va fi asigurată de ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU.
 
În cadrul Adunării generale a A.Co.R., academician Emil-Răzvan THEODORESCU va susține o alocuțiune dedicată prezentării importanței Marii Uniri din anul 1918 pentru istoria României.
 
Potrivit organizatorilor, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. va avea loc în prezența a peste 500 de primari de comune din țară, membri ai asociației, iar din partea Guvernului României sunt așteptați să participe:
 
● Vasilica-Viorica DĂNCILĂ, PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI;
● Paul STĂNESCU, VICEPRIM-MINISTRU, MINISTRUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE;
● Grațiela-Leocadia GAVRILESCU, VICEPRIM-MINISTRU, MINISTRUL MEDIULUI;
● Carmen-Daniela DAN, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE;
● Mihai-Viorel FIFOR, MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE;
● Eugen-Orlando TEODOROVICI, MINISTRUL FINANȚELOR PUBLICE;
● Valentin POPA, MINISTRUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE;
● Lia-Olguța VASILESCU, MINISTRUL MUNCII ȘI JUSTIȚIEI SOCIALE;
● Rovana PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE;
● George-Vladimir IVAȘCU, MINISTRUL CULTURII ȘI IDENTITĂȚII NAȚIONALE;
● Ioan DENEȘ, MINISTRUL APELOR ȘI PĂDURILOR;
De asemenea, la reuniunea oficială a celei de-a XXI-a sesiuni ordinare a Adunării generale - „România centenar: 1918-2018”, pe lângă miniștrii menționați, sunt invitați:
 
● Călin-Constantin-Anton POPESCU-TĂRICEANU, Președintele Senatului;      
● Nicolae-Liviu DRAGNEA, Președintele Camerei Deputaților.
La lucrări vor participa delegații din partea:
 
● Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), reprezentată de Tatiana BADAN, președintele CALM, primarul satului Selemet, raionul Cimișlia din Republica Moldova;
● Asociației Chineze de Prietenie Internațională a Orașelor (CIFCA) reprezentată de QING Boming, secretarul general al CIFCA, LIU Qian, secretarul general adjunct CIFCA și WANG Qi, manager de programe al CIFCA;
● Comitetului European al Regiunilor (CoR), reprezentat de Secretarul general al European Alliance Group, Micheal Ó CONCHUIR.
           
Lucrările Adunării Generale vor include subiecte legate de activitatea curentă a asociației, propuneri legislative menite să îmbunătățească activitatea de la nivelul comunelor, conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”, ce se acordă primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție.
 
A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Misiunea sa este de a realiza o uniune mai strânsă între comunele din România, promovând idealurile și principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale. Activitatea desfășurată până în prezent a avut în vedere reprezentarea comunelor în forurile legislative, dezvoltarea de programe pentru eficientizarea activităților din primăriile de comune, implementarea de proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale etc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii