Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 30 de specii de păsări acvatice, monitorizate până acum în Incinta renaturată de la Carasuhat - Mahmudia (galerie foto)

ro

09 Sep, 2020 15:52 1845 Marime text
  • Cifrele înregistrate până acum ne demonstrează că zona umedă creată susține necesitățile ecologice ale speciilor dependente de apă, anume habitatul și hrana acestora.
Peste 30 de specii de păsări acvatice au fost monitorizate până acum în Incinta renaturată de la Carasuhat - Mahmudia. Pentru ele, apa este vitală: le oferă hrană, loc de odihnă și de cuibărit. Iar acest lucru este un bun indicator pentru munca noastră de monitorizare a calității apei din zonă.

Până acum 4 ani, în zonă existau sute de hectare de teren agricol. WWF-România, alături de comunitatea locală și ARBDD, au reconstruit ecologic 924 de hectare la Mahmudia, ceea ce a dus la crearea unei zone unice de biodiversitate, similare celei din Delta Dunării.

Cifrele înregistrate până acum ne demonstrează că zona umedă creată susține necesitățile ecologice ale speciilor dependente de apă, anume habitatul și hrana acestora.

Lucrările de monitorizare a calității apei de la Mahmudia se desfășoară în cadrul Lidl „Cu apele curate”.

Urmăriți-ne pentru alte vești din această zonă!, este postarea de pe Facebook a ARBDD - Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.


Sursa foto-text: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii