Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 3.000 de oameni, împotriva „strategiei urbanistice a lui Mazăre“ Constănţenii ies în stradă pentru spaţiile verzi (galerie foto)

ro

11 Jul, 2014 00:00 2327 Marime text
Mai multe organizaţii susţin astăzi, începând cu ora 15.30, în faţa Primăriei şi a Prefecturii Constanţa, un protest împotriva administraţiei Mazăre. La eveniment sunt aşteptate peste 3.000 de persoane şi, potrivit organizatorilor, este vorba despre constănţeni de diferite vârste, provenind din mai multe domenii de activitate, de la elevi, studenţi şi părinţi la sindicalişti şi lucrători portuari.
 
„Nu vrem să ajungem la cozile sărăciei, ne-am săturat de corupţie, nu vrem să trăim în gaze de şist, nu vrem să mai fim minţiţi, nu vrem să mai fim manipulaţi, nu vrem să mai fie distrus spaţiul verde, vrem respect şi demnitate pentru pensionari, vrem administraţie locală pentru cetăţeni, vrem transport gratuit pentru elevi şi studenţi, vrem respect pentru demnitatea femeilor, vrem un port liber de cotropirea politică, vrem să trăim într-un oraş european, vrem să nu ne mai fie furată demnitatea, vrem ca legea să nu mai fie terfelită“. Acestea sunt motivele pentru care constănţenii ies astăzi în stradă, cu scopul de a-şi manifesta o serie de nemulţumiri.

„Nu blocurilor peste spaţiile verzi!“

Una dintre temele care vor fi abordate în contextul evenimentului de azi este intitulată „Nu blocurilor peste spaţiile verzi!“. Protestatarii susţin că „politica «bloc lângă bloc» este strategia urbanistică a lui Radu Mazăre“, iar în acest sens, ei dau două exemple. Este vorba despre un spaţiu verde situat pe strada Suceava, mai jos de geamie, pe partea dreaptă a străzii, în direcţia de mers spre bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Protestatarii susţin că acest spaţiu verde „nu va mai exista, se va ridica un bloc de 10 etaje!“. „Mazăre a atribuit prin Hotărârea nr. 412/27.07.2007 numitului Botez I. Aurel (veteran de război) în baza art. 13 lit. b din Legea nr. 44/1994 suprafaţa de 500 mp teren. Legea prevede împroprietărirea cu 500 mp teren pentru loc de casă în oraşul unde domiciliază. Procesul-verbal de predare-primire a fost încheiat cu Gerea Alexandru, moştenitor“, explică organizatorii.
 
Al doilea exemplu este legat tot de un spaţiu verde de pe strada Suceava, aflat mai sus de geamie. „Nu va mai exista, se va ridica un bloc de 10 etaje!“, susţin, şi în acest caz, protestatarii. „Conform actului de vânzare-cumpărare pentru terenul de 250 mp - încheiere de autentificare nr. 216 din 19.01.2005 încheiat între Andrei Marian şi Savin Marcela, preţ vânzare: 25.000 de euro, terenul a fost dobândit în temeiul Legii 10/2001 conform dispoziţiei primarului Radu Mazăre nr. 3080/19.11.2004, iar punerea în posesie s-a făcut cu procesul-verbal nr. 153.162/16.12.2004, având la bază contractul de cesiune de drepturi litigioase nr. 2031/27.04.2004“, explică organizatorii protestului de azi. Ei sunt de părere că „toate aceste decizii ale primarului Radu Mazăre sunt împotriva constănţenilor!“.
 
Amintim că, la protestul de azi, participă reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), ai Asociaţiei Civice „Pentru Constanţa“, ai Asociaţiei „Viitorul pentru Toţi“, ai Centrului pentru Resurse Civice, ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa, ai Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Filiala Constanţa, şi ai Fundaţiei Clubul Părinţilor Plus D. De asemenea, Organizaţia patronală „Operatorul Portuar” susţine, şi ea, acest protest.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 11 Jul, 2014 08:30 Povesti ! Daca se intampla in Covasna sau Harghita ,cu siguranta veneau nu 3.000 ci 30.000...dar asa nu va iesi nimic.