Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor de papetărie şi birotică

ro

10 Oct, 2017 08:47 1399 Marime text
În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 22 de percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Timiş, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor de papetărie şi birotică, cu prejudiciu de peste 2.000.000 de lei. Vor fi puse în aplicare 6 mandate de aducere.
 
La această oră, polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 22 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Timiş.
 
Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul produselor de papetărie şi birotică,
 
Din cercetări a reieșit că bănuiţii, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă” şi de la societăţi comerciale a căror identitate a fost „furată”, care nu ar fi avut cunoştinţă despre acest fapt şi nici activităţi comerciale cu bănuiţii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 2.100.000  de lei.
 
Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 2.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii