Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru împătimiţii… genului O nouă cramă în Constanţa. Singura unde se fac produse din viticultură biodinamică

ro

07 May, 2016 00:00 4593 Marime text
O nouă cramă îşi face loc în judeţul Constanţa. Este vorba despre Domeniul Bogdan, care intenţionează să înfiinţeze undeva între Medgidia şi comuna Peştera un lanţ integrat de vinificaţie. Investiţia va fi realizată cu fonduri comunitare şi presupune înfiinţarea unei crame cu spaţii compartimentate în care vor fi amplasate utilaje şi echipamente, pentru procesarea a circa 1.000 de tone de struguri pe an, şi anexele necesare desfăşurării activităţii: gospodărie apă, staţie de epurare, post de transformare, la care se adaugă un depozit pentru colectarea şi depozitarea a 100 t de struguri, precum şi organizarea unui magazin pentru comercializare vinuri la etajul 1 al clădirii cramei.
 
Memoriul proiectului a fost depus spre consultare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Compania are deja în proprietate o plantaţie de viţă-de-vie, bio, generos extinsă pe 153 de hectare în apropierea localităţii Peştera din judeţul Constanţa. Viticultura Biodinamică, practicată de firma Domeniile Bogdan SA, are ca scop obţinerea de struguri gustoşi, sănătoşi şi de cea mai bună calitate, prin „hrănirea” solului doar cu îngrăşăminte naturale, fără fertilizatori de sinteză.
 
Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, firma îi are ca acţionari pe Adrian Preda (0,9%), Silviu Bogdan Mihalcea Călinescu (53,33%) şi Amelia Cristina Mihalcea Călinescu (45,76%). Administrator este Răzvan Corneliu Popa, iar obiectul principal de activitate al firmei este „cultivarea strugurilor“. La finele anului 2014, firma declara o cifră de afaceri de 74.117 lei, un profit de 15.987 de lei şi şapte angajaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anton Ion 21 May, 2018 07:23 Sunt persoană fizică pot cumpara dela dvs vin?Am cumpărat de la un vânzător ambulant din Corbeanca și vinul a fost bun . Aș dori sa-mi răspundeți. Multumesc