Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru contracte cu RAEDPP „Generalul“ Răducu Popescu, despre constatarea ANI - „Mă pot declara incompatibil pe viață“

ro

13 Jun, 2015 00:00 3527 Marime text
Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunţat ieri că a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu în cazul a încă 29 de foști sau actuali aleși locali.
 
Din noul „lot“ al celor găsiţi incompatibili face parte şi fostul consilier din cadrul Consiliului Local Constanța şi (încă) inspector general şcolar Răducu Popescu, care, potrivit ANI, „s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât între Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa (n.r. instituție aflată în subordinea Consiliului Local Constanța) și SC City Club Cafe SRL (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deținea calitățile de asociat și administrator) a fost încheiat, la data de 1 august 2012, actul adițional la contractul de asociere nr. 5287/2005, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.
 
Articolul de lege menţionat prevede: „Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective“.
 
Contactat telefonic, Răducu Popescu, fost consilier PSD în Consiliul Local Municipal Constanța, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța: „Nu comentez decizia ANI și nici nu am să o contest. Asta, pentru că nu îmi propun să fiu nici parlamentar, nici primar. Nici măcar consilier local nu mai sunt, așa că mă pot declara incompatibil pe viață“, a menționat Răducu Popescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
 
Cât despre firma care ar avea un sediu într-un imobil pus la dispoziţie, prin contract, de RAEDPP, City Club Cafe SRL, aceasta a fost înfiinţată în 1998 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Cpt. Dobrila Eugeniu, unde funcţionează în baza unui contract de comodat, din data 04.07.2006. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului disponibile la data de 12 iunie 2015, firma are ca unic asociat şi administrator un anume Dumitru Gavari.
Dar, potrivit datelor din Monitorul Oficial al României, firma înfiinţată în 1998 a avut un traseu mai „tumultuos“. Conform MO nr. 225/2003, partea a IV-a, Horaţiu Bobeş şi Daniel Georgescu, în calitate de asociaţi ai societăţii comerciale City Club Cafe SRL decideau retragerea celor doi din societate şi din funcţia de administrator şi cesionarea întregului aport la capitalul social, în valoare de 2.000.000 lei (n.r. 200 de lei noi) către Răducu Popescu, care devenea astfel unic asociat şi administrator.
 
În anul 2013, potrivit MO nr. 2268, partea a IV-a, pe 12 aprilie a fost cooptat ca asociat Dumitru Gavari, care deţinea la acea dată 20% din participările în firmă. Tot atunci, Răducu Popescu s-a retras din funcţia de administrator, locul său fiind luat de noul său asociat.
 
Nu mai puţin interesant este şi faptul că în anul 2008, Răducu Popescu devenea administratorul firmei Trust Services SRL, firmă fondată de Teodor Dima şi Diana Marinela Popescu.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, disponibile la data de 12 iunie 2015, firma are mai multe puncte de lucru, pe lângă cel principal de la Dobrilă Eugeniu: unul în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 255, unde funcţionează în baza contractului de asociere în participaţiune nr. 361 din data 20.03.2012, emis de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa şi valabil până în 2027.
Un alt punct de lucru din municipiul Constanţa este situat în zona Piaţa Ovidiu, Grup Sanitar, unde a funcţionat până la 31 mai în baza unui act adiţional la contractul de asociere nr. 2448 din data 30.05.2014, emis de RA Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa.
La finele anului 2014, firma declara un profit net de 9.999 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 247.001 lei, având 8 salariaţi.
 
În prezent, potrivit Registrului Comerţului, Raducu Popescu figurează ca asociat în Teachers SRL (radiată) şi ca administrator în Trust Services (radiată).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii