Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe mâna cui vor ajunge semafoarele din Constanţa? Ceacîreanu, de la Marca Telecom SRL, le bibileşte de 16 ani! (galerie foto + document)

ro

09 Jul, 2016 00:00 4473 Marime text
Semafoarele din municipiul Constanţa au peste 12 ani vechime. Sunt zile când acestea, din cauza defecţiunilor, nu mai pot fluidiza traficul rutier, iar pietonii sunt nevoiţi să facă slalom printre automobile. Spre exemplu, în această săptămână, semafoarele de la intersecţia bulevardului Ferdinand cu strada Theodor Burada nu au funcţionat câteva zile, iar pietonii încercau disperaţi să traverseze printre maşinile care nu se mai opreau.
 
De mentenanţa semafoarelor din Constanţa, prezente în 35 de intersecţii din municipiu, se ocupă, încă din 2010, societatea Marca Telecom SRL. În anul 2010, SC Confort Urban SRL a atribuit, potrivit anunţului nr. 85764/17.06.2010, publicat pe licitatiapublica.ro, contractul „Servicii de mentenanţă a sistemelor de semnalizare urbană din municipiul Constanţa“ societăţii Marca Telecom SRL, contract în valoare de 360.850 de lei, fără TVA.
 
„De atunci până în prezent, de mentenanţa semafoarelor s-a ocupat Marca Telecom SRL, al cărei contract expiră peste o lună“, a declarat Viorel Farcaş, directorul general al Confort Urban SRL. Tot el a spus că societatea de care se ocupă pregăteşte o nouă licitaţie pentru atribuirea contractului „Servicii de mentenanţă a sistemelor de semnalizare urbană din municipiul Constanţa“. „În acelaşi timp, vom încerca să obţinem fonduri europene pentru înlocuirea sistemului de semaforizare“, a mai spus Viorel Farcaş.
 
De altfel, la întâlnirea din luna aprilie cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale, Decebal Făgădău a precizat că este avută în vedere înlocuirea sistemelor de semaforizare din oraş cu altele mai performante. Acestea vor ajuta inclusiv la descongestionarea traficului rutier.
 
„Anul acesta, vom începe un program de înlocuire a tuturor semafoarelor, dar în etape, pentru că nu putem să facem totul dintr-odată. Mai mult decât atât, îmi doresc să avem semafoare inteligente, pe care, ulterior, să le putem cupla la un sistem de undă verde, linie verde, măsurare de trafic“, a declarat, la acea vreme, Decebal Făgădău.

Despre Marca Telecom SRL

Cu sediul social în Bucureşti, strada Alunişului, firma a luat fiinţă în anul 1999. Capitalul social subscris, de 20.000 de lei, integral vărsat, este compus din 2.000 de părţi sociale. Firma este controlată de Mihai Sergiu Ceacîreanu, născut pe 4.05.1967, în Mediaş, Sibiu, cu 18,75% din capitalul social, şi Daniela Maria Ceacîreanu, născută pe 14.12.1967, în Craiova, Dolj, cu 81,25% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de „lucrări de instalaţii electrice”, este Daniela Maria Ceacîreanu.
 
Numele lui Mihai Sergiu Ceacîreanu mai apare în Krater SRL, Noco Electra SRL, Trinity Holding SRL, dar şi într-o serie de firme radiate: Inclusive Nistor SNC, Kimo Telecom SRL, Moon Electronic SRL. La rândul său, Daniela Maria Ceacîreanu deţine acţiuni în Karmada Com SRL, Noco Electra SRL.

Marca Telecom şi afacerile cu CJC

La începutul lunii ianuarie 2014, pe SEAP a fost publicat anunţul de atribuire referitor la contractul de reabilitare a spaţiilor aferente etajelor superioare ale Policlinicii 2, autoritatea contractantă fiind judeţul Constanţa. Contractul, cu o valoare de 4.380.000 de lei, a fost atribuit firmei SC Marca Telecom SRL, în urma lansării procedurii cererii de ofertă. Aşa cum reiese din anunţul de atribuire, s-au primit trei oferte, iar cea a societăţii Marca Telecom SRL se pare că s-a încadrat în cerinţele criteriului de atribuire, fiind „cea mai avantajoasă din punct de vedere economic“. Din acelaşi document mai reiese că investiţiile propuse pentru reabilitarea ambulatoriului constau în reparaţii la interiorul clădirii, lucrări la instalaţiile sanitare, la instalaţiile electrice şi la instalaţiile termice.
 
SC Marca Telecom SRL a mai obţinut un contract, în valoare de 137.000 de lei, de la aceeaşi autoritate contractantă, respectiv Consiliul Judeţean Constanţa, pentru „dotări aferente proiectului Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2, cod SMIS 19364“.
 
De asemenea, în 2012, firma a fost beneficiara unui alt contract derulat tot la Policlinica 2 Constanţa, care viza „execuţia lucrărilor de reparaţii capitale, recompartimentarea şi reorganizarea spaţiilor, utilaje şi echipamente tehnologice, amenajări de terenuri pentru proiectul Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2“. Valoarea contractului a fost, la acea vreme, de 6.780.349 de lei.

Constantinescu, Mazăre şi Ceacîreanu

Tot Mihai Sergiu Ceacîreanu a fost şi unul dintre fondatorii firmei New Home Construct SA, firmă al cărei nume a apărut în Dosarul Retrocedărilor. Mihai Sergiu Ceacîreanu este cunoscut publicului în special pentru prezenţa sa pe lista celor 37 de inculpaţi pe care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
Mihai Ceacîreanu a fost trimis în judecată în calitate de cesionar cumpărător de drepturi succesorale, în calitate de persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. În calitate de persoană fizică, dar şi prin firma sa, New Home Construct SA, deţine, aşa cum arată comunicatul remis de DNA pe 28 octombrie 2008, unul dintre avantajele patrimoniale dobândite ilegal. Menţionăm că inculpaţi în acelaşi celebru dosar, alături de patronul SC Marca Telecom, sunt fostul primar, Radu Mazăre, şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza anunţul de atribuire nr. 85764/17.06.2010, publicat pe licitatiapublica.ro.
 

Citeşte şi

 
Ceacîreanu, călare pe semafoare
 
El, inculpat în Dosarul Retrocedărilor. Firma, abonată la bani publici. Ceacîreanu nu mai este acţionar majoritar la Marca Telecom
  
Judeţul Constanţa îi dă de lucru firmei Marca Telecom Firma lui Ceacîreanu, beneficiara unui contract de peste patru milioane lei (documente)
 
A băgat în buzunare şase milioane de lei Firma lui Mihai Ceacîreanu reabilitează Policlinica 2 (galerie foto)
 
Marca Telecom modernizează Centrul de Plasament „Traian"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii