Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patrule mixte pentru linişte şi siguranţă în Mangalia

ro

13 Jul, 2012 01:00 1572 Marime text
Primăria Mangalia a încheiat, ieri, un protocol de cooperare cu Poliţia Locală, Poliţia municipală şi Departamentul de Jandarmi Neptun, protocol al cărui obiectiv este menţinerea ordinii şi siguranţei publice în municipiul Mangalia. Potrivit unui comunicat de presă, documentul a fost semnat de primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, de şeful Poliţiei, comisar-şef Nicolae Pescaru, precum şi de comandantul Detaşamentului de Jandarmi, Nicolae Marian Călin.

Aşa cum prevede protocolul, „pe străzile Mangaliei vor patrula, de acum înainte, echipaje mixte formate din lucrătorii celor trei instituţii". În document se specifică faptul că în oraş şi în staţiuni au fost delimitate zone de responsabilitate pentru reducerea fenomenului infracţional. „La nivelul întregului municipiu, va creşte numărul de patrule cu scopul unei mai bune monitorizări, în cadrul unui sistem integrat de menţinere a ordinii şi siguranţei publice", se menţionează în comunicatul de presă.

De precizat este că, în cadrul acestei colaborări a fost coordonată deja o acţiune, o razie în zona M. I. Dobrogeanu, cunoscută sub numele „Barăci", în scopul identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale şi a celor veniţi din alte judeţe în sezon estival, fiind, se arată în comunicat, „predispuşi la comiterea de infracţiuni". „Potrivit şefului Poliţiei locale, Mihaela Andrei, s-a acţionat în 12 locuri, cu un număr total de 35 de lucrători din cele trei instituţii menţionate mai sus. Au fost legitimate peste 150 de persoane, dintre care 28 nu aveau forme legale de domiciliu, 11 dintre acestea fiind conduse la Poliţie pentru identificare. Pe parcursul acţiunii a fost constatată o infracţiune, o persoană fiind depistată conducând fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice", se mai menţionează în comunicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii