Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru artiști din Constanța au fost la Wuhan, focarul principal al coronavirusului. Iată ce măsuri au fost luate

ro

23 Jan, 2020 11:21 4380 Marime text
Mai mulți artiști de la filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China, zonă unde este focar de infecție cu un coronavirus ucigaș, care creează panică în lume. Este alertă de călătorie acolo, iar muzicienii români numai ce s-au întors în țară, după un turneu de 50 de zile. Patru persoane sunt de la Constanța.

O orchestră formată din 50 de oameni s-a întors marți, 21 ianuarie, la Timișoara. Muzicieni de la Filarmonica Banatul din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța au avut un turneu de 50 de zile în China, țară aflată acum sub alertă din cauza unui coronavirus letal.

Potrivit directorului executiv, Cristina Schipor, este vorba de un număr de patru artiști de la Constanța, care au fost în turneu.
 
„În acest moment sunt monitorizați zilnic, iar dacă apare vreun simptom sau o manifestație, se vor lua măsuri. Se află în permanentă discuție cu cei de la Spitalul de Boli Infecțioase sau cu medicul de familie”, a declarat Cristina Schipor.

Cei patru artişti constănţeni se află în izolare la domiciliu.

„Au fost luat un set de măsuri de izolare la domiciliu, ceea ce înseamnă 10-14 zile de izolare în camerele lor de la domiciliu, fără să meargă la muncă și fără să intre în contact cu alte persoane. Își măsoară temperatura de două ori pe zi, dimineața și seara și raportează direct doctorului Ibram de la DSP. Dacă apar simptome, ei vor raporta către doctorul Ibram, care îi va trimite direct la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde există o metodologie aprobată de Centrul Național de Sănătate și Control al Bolilor Transmisibile”, a adăugat purtătorul de cuvânt DSP, Loti Popescu.


România a luat deja primele măsuri pentru a preveni prezența virusului în țară. Autoritățile intenționează să cumpere camere cu termoviziune care să identifice persoanele cu febră.

Coronavirusurile provin dintr-o familie mai mare de virusuri care creează diverse boli. Simptomele încep de la febră și pot ajunge la insuficiență renală. Se pot transmite ușor de la o persoană la alta. Virusul detectat în China creează febră și dificultăți respiratorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu Croitoru 23 Jan, 2020 23:12 În acest turneu au fost și trei muzicieni din Chișinău. Vă rog să actualizați articolul. La Chișinău nu se iau măsuri absolut deloc!