Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patriarhia Română. Fără procesiune cu participanți cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie

ro

20 Oct, 2021 17:44 1527 Marime text
Patriarhia Română a anunțat că anul acesta, din cauza pandemiei nu va avea loc o procesiune cu participanți cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie. 

Măsura a fost luată după ce președintele României a anunțat că vor fi aplicate măsuri restrictive pentru a se împiedica răspândirea virusului. 

”Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an, program care începe oficial mâine, NU include absolut nicio procesiune cu participanți. Mâine, în cadrul obișnuitei slujbe de dimineață din Catedrală, cei câțiva slujitori ai acesteia vor scoate din interior și vor așeza alături, în pridvor, Sfintele Moaște. Astfel ca lumea care intră în mod curent să se roage în catedrală, să poată face asta afară, în pridvor.

Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate în baldachinul de pe esplanada Catedralei. Tot fără procesiune. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație. Derularea sa va fi adecvată oricăror modificări ce ar putea surveni la nivelul măsurilor oficiale deja aprobate. Experiența exemplară a anului trecut se adaugă maximei îngrijorări din acest an.” - a mai precizat Patriarhia.

Sursa foto: Basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii