Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasarela din stațiunea Mamaia, situată în zona debarcaderului Cazino, va fi demolată

ro

23 Jan, 2020 14:22 6631 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L.) informează publicul larg că pasarela de promenadă (zona debarcader Cazino - Mamaia) este o structură cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente stațiunii Mamaia ce fac obiectul contractului de proiectare si execuție lucrări pentru “Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia”  din cadrul poiectului “Reducerea eroziunii costiere, faza a II-a (2014-2020). Această structură, conform expertizelor efectuate asupra sa, se află într-o stare avansată de degradare și nu poate prezenta siguranță în exploatare.

În anul 2004, s-a propus de către CN "Administrația Porturilor Maritime"SA Constanța(CN APM Constanța) execuția unui proiect care reabilita parțial pasarela, moment la care a fost dezafectată încastrarea acesteia în zona de nisip (capatul dinspre plajă al pasarelei).

Acest proiect a fost suspendat din cauze necunoscute de către A.B.A.D.L. Precizăm că la faza elaborării studiului de fezabilitate pentru “Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia” din cadrul poiectului “Reducerea eroziunii costiere, Faza a II-a (2014-2020) implementat de A.B.A.D.L. a fost luată în calcul eventualitatea dezafectării structurii care poate fi avariată dincolo de orice posibilitate de reabilitare a structurii originale.  Toate lucrările asupra pasarelei de promenadă vor fi executate doar cu obținerea autorizațiilor conform legislației în vigoare, bazate pe proiectul tehnic aprobat și în corelare cu expertizele tehnice ce vor fi actualizate în cadrul proiectului.
 
 Trei acte de urbanism, emise de Municipalitate

Pe data de 20 ianuarie Primăria Constanța a emis trei certificate de urbanism pentru A.N. Apele Române, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral prin Crețu Cătălin. Ma exact este vorba despre Certificatul de urbanism nr. 398 - Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020), lot 2 - protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia, demolare pasarelă pietonală în zona Cazino Mamaia;  Certificatul de urbanism nr. 399 - Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020) lot 2 - protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în Zona Mamaia; Certificatul de urbanism nr. 400 - Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020) lot 2 - protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia - desființare structuri costiere MM4, MM5, MM6, MM7.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii