Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul găzduieşte o conferinţă pe tema referendumului pentru căsătorie în România

ro

02 May, 2018 00:00 1421 Marime text
Conferinţa „Referendumul pentru căsătorie în România: perspective naţionale şi internaţionale“ are loc în data de 3 mai, la Palatul Parlamentului. Evenimentul se va axa pe „înţelegerea cât mai aprofundată a implicaţiilor pe care le au legalizările uniunilor persoanelor de acelaşi sex“. Printre susţinătorii evenimentului se află platforma civică „Împreună“ şi Coaliţia pentru Familie.
 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, Camera Deputaţilor a adoptat, pe 9 mai 2017, cu 232 de voturi „pentru“, 22 de voturi „împotrivă“ şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor“. Iniţiativa a fost trimisă Senatului pentru dezbatere şi vot. 
 
Coaliţia pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei, prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi“, dar semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii