Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlament Bugetul MApN - aprobat, fără modificări, de comisii

ro

04 Feb, 2017 17:26 1926 Marime text
Comisiile parlamentare de buget-finanțe au aprobat, sâmbătă, bugetul Ministerului Apărării Naționale pe 2017, fără amendamente. Bugetul Ministerului Apărării Naționale este în sumă de 16.322.232.000 lei, informează Agerpres.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a spus că bugetul „respectă în totalitate și este în concordanță cu toate angajamentele asumate".

„Asistăm astăzi la schimbări majore în mediul de securitate european și internațional, astfel încât considerăm că apărarea contează și că ecuația de securitate națională devine din ce în ce mai importantă. (...) Guvernul propune ca MApN pentru anul 2017 să i se aloce o sumă totală de 16,3 miliarde lei - 2% din PIB, un buget care respectă în totalitate și este în concordanță cu toate angajamentele asumate. Demonstrăm astfel că ne ținem de cuvânt și că România este un aliat NATO serios, fiind de altfel și un exemplu menționat în mod repetat de oficialii NATO", a afirmat Leș la dezbaterile din comisii.

Potrivit lui Leș, „bugetul este propus și se calibrează" pe prevederile programului privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea armatei până în 2027 și pe Hotărârea aprobată în CSAT din 2015 a acordului național privind creșterea finanțării pentru apărare, precum și pe prevederile programului de guvernare.

„Bugetul asigură, astfel, condițiile pentru creșterea capacității de luptă a marilor unități și unităților militare. Avem în atenție trei paliere: creșterea nivelului și intensificarea ritmului de instruire, achiziții pentru înzestrare și creșterea stării de operativitate a echipamentelor militare existente", a mai spus ministrul Apărării, conform Agerpres.

El a susținut că 47% din buget va fi pentru înzestrare.

„Concret, avem în vedere, pe lângă finanțarea programelor în derulare potrivit contractelor încheiate, și a unor programe de înzestrare critice pentru realizarea capabilităților asumate", a arătat Leș, menționând, în acest sens, achiziția corvetelor multifuncționale, fregatelor autospeciale de intervenție, autoturismelor de teren blindate și neblindate, platformelor de transport, căștilor de intervenție, vestelor.

Toate amendamentele au fost respinse de membrii comisiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii